Invallers trefzeker voor O18 in spectaculaire wedstrijd, O21 onderuit

FC Emmen O21 was voor de tweede keer dit seizoen een maatje te klein voor FC Groningen O21. Na de 11-0 nederlaag in Groningen verloor FC Emmen O21 afgelopen zaterdag opnieuw. De ploeg van trainer Nico Haak ging op De Oude Meerdijk met 2-6 onderuit. De Groningers kwamen in de derde minuut al op een 0-1 voorsprong dankzij een doelpunt van oud FC Emmen-speler Kian Slor. Maar FC Emmen O21 kwam binnen één minuut alweer langszij. Aanvoerder Jan Quispel schoot hard raak bij de eerste paal. Even daarna viel de 1-2 voor de Groningers. Na een halfuur spelen scoorde FC Groningen O21 opnieuw twee keer, waardoor de wedstrijd al gespeeld leek. Helemaal toen ook nog voor de rust de 1-5 viel. In de tweede helft probeerde FC Emmen O21 met een aantal frisse wissels de schade te beperken. Toch viel tien minuten na rust de 1-6. Twintig minuten voor tijd ging de bal op de stip nadat Jan Quispel werd gehaakt. Dave Funke schoot binnen waardoor de 2-6 eindstand op het scorebord stond. FC Emmen O21 speelt in Divisie 1 nog twee wedstrijden en kan degradatie nog voorkomen. Dan moet er zaterdag wel worden gewonnen, wanneer directe concurrent Almere City O21 op bezoek komt in Emmen.

FC Emmen O18 beleefde een merkwaardige middag op bezoek bij koploper FC Utrecht O18. De Emmenaren stonden halverwege met 3-0 achter, maar dankzij een sterke en spectaculaire tweede helft gingen de punten, na een 3-4 overwinning, alsnog mee naar Emmen. FC Emmen O18 deed tijdens de eerste helft niks onder voor de thuisploeg. De Utrechters waren tussen minuut 35 en 42 echter wel drie keer trefzeker. FC Emmen O18 gaf niet op en kwam via treffers van invallers Bujazid Hegic en Finn Hoogeveen terug in de wedstrijd, waarna de wedstrijd helemaal kantelde in het voordeel van FC Emmen O18. Twintig minuten voor tijd scoorde Bujazid Hegic opnieuw en trok hij de stand gelijk. FC Emmen O18 ging door en maakte vijf minuten voor tijd de winnende treffer. Na Bujazid Hegic maakte ook Finn Hoogeveen zijn tweede treffer van de middag. Beide invallers hadden dus een flink aandeel in de knappe overwinning in de Domstad. Ondanks de zege speelt FC Emmen O18 na de winter een niveau lager. Zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen Vitesse O18.

FC Emmen O16 kwam op bezoek bij ASC Waterwijk O16 niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Het team van trainer Ommar Jager kwam na een 0-0 ruststand in de 46e minuut op een 1-0 achterstand. In een wedstrijd vol gele kaarten pakte FC Emmen O16 tien minuten voor tijd toch nog een punt dankzij een doelpunt van Stan van Manen. Na de gelijkmaker kreeg FC Emmen O16 ook nog een aantal goede mogelijkheden op een overwinning, maar dat zat er niet meer in. Zaterdag ontvangt het al gepromoveerde FC Emmen O16 op De Oude Meerdijk Fortuna Wormerveer O16.

FC Emmen O15 wist dit seizoen voor het eerst niet te winnen. De ploeg van trainer Robin Poeste moest op bezoek bij nummer twee Flevo Boys O15 genoegen nemen met een punt. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Beide ploegen kregen wel wat kansen, maar er vielen goals. In de tweede helft was FC Emmen O15 duidelijk beter maar verzuimde het om te scoren. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft FC Emmen O15 nog één punt nodig om te promoveren naar Divisie 5. Zaterdag speelt FC Emmen O15 opnieuw uit, dan op bezoek bij Excelsior’31 O15.

FC Emmen O14 kende een lastige middag op bezoek bij FC Volendam O14. De Emmenaren gingen in het Kras Stadion met 4-0 onderuit. Waar het tijdens de rust nog 0-0 stond, ging het vrij snel in de tweede helft mis. FC Volendam O14 kwam door een rake strafschop op voorsprong en even later viel ook al de 2-0. Met nog twee treffers in de tweede helft, waaronder opnieuw een penalty, verloor FC Emmen O14 uiteindelijk met 4-0. Zaterdag speelt FC Emmen O14 de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen O14.

FC Emmen O13 wist na lange tijd niet te winnen. Na zeven overwinningen op rij speelde de ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten doelpuntloos gelijk tegen FC Twente/Heracles O13. Met nog twee wedstrijden te gaan staat FC Emmen O13 bovenaan in Divisie 2. Het heeft vijf punten voorsprong op nummer twee AFC O13 en nummer drie FC Twente/Heracles O13, maar beide ploegen spelen nog drie keer. Komende zaterdag speelt FC Emmen O13 de zeer belangrijke uitwedstrijd in Amsterdam tegen concurrent AFC O13. Alleen de kampioen speelt na de winter in Divisie 1.