Terug naar overzicht Terug

Internationals: Doelpunt voor Laursen, Araujo verliest van Messi


Miguel Araujo, Sergio Peña, Nikolai Laursen en Denis Granečný zijn opgeroepen om deze interlandperiode uit te komen voor hun thuisland.

Miguel en Sergio zullen met genoegen terugkijken op hun vorige interlandtrip met Peru, de Emmenaren maakten sinds lange tijd weer minuten in de nationale ploeg. In de komende week staan wedstrijden tegen Chili en Argentinië op het programma, de wedstrijden staan in het teken van kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar.

Nikolai plaatste zich in de vorige interlandperiode met zijn leeftijdsgenoten uit Denemarken voor het EK van komende zomer. Zij spelen de laatste poulewedstrijd nog, maar hier staat niks meer op het spel. Denemarken Onder 21 gaat naar het EK en de tegenstander, Roemenië Onder 21, gaat zich via het play-off systeem proberen te plaatsen. In de vorige interlandperiode wist Nikolai te scoren voor zijn land.

Denis speelt met Tsjechië Onder 21 nog één interland in de kwalificatiereeks, bij winst wordt er een grote stap gezet richting kwalificatie voor het EK van komende zomer. Hierna is het afwachten wat de concurrenten doen en waar de ploeg van Denis gaat eindigen in de poule. Met Schotland en Kroatië die ook nog op de eerste plek azen, gaat het een spannende internationale break worden voor de Tsjechen.

Alle wedstrijden van onze internationals:

13 november, 18.00 uur. Griekenland Onder 21 – Tsjechië Onder 21: 0-2
Na een 0-0 ruststand mocht Denis de hele tweede helft spelen. In die tweede helft wisten de Tsjechen tweemaal te scoren en een ontzettend belangrijke overwinning te pakken in het laatste duel van de kwalificatiereeks. Met 21 punten uit tien wedstrijden staat Tsjechië eerste in de poule, drie punten voor Schotland. Die ploeg speelt dinsdag haar laatste wedstrijd (ook tegen Griekenland), dan wordt duidelijk of Tsjechië definitief geplaatst is.

14 november, 00.00 uur. Chili – Peru: 2-0
Miguel speelde rechts centraal achterin de hele wedstrijd. Hij kon echter niet voorkomen dat Arturo Vidal na twintig minuten van grote afstand de bal in de kruising schoot en een kwartier later opnieuw scoorde na een botsing achterin bij Peru. De tweede helft kregen de Peruanen genoeg kansen, maar ze kregen de bal niet tegen de touwen.

17 november, 19.30 uur. Roemenië Onder 21 – Denemarken Onder 21: 1-1
Nikolai speelde in de laatste groepswedstrijd van de kwalificatie gelijk tegen de leeftijdsgenoten van Roemenië, de Emmenaar speelde negentig minuten en tekende in de vijftigste minuut, vanuit een strafschop, aan voor de 0-1. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1. Het resultaat had verder geen invloed meer op de stand in de poule, Denemarken Onder 21 speelt komende zomer op het EK.

18 november, 01.30 uur. Peru – Argentinië: 0-2
Peru verloor met 0-2 van Argentinië. In tegenstelling tot vier dagen geleden, moest Miguel de wedstrijd nu vanaf de zijlijn bekijken. Peru staat na dit verlies op één punt uit vier wedstrijden. Sergio Peña bekeek de wedstrijd vanuit Nederland, hij is inmiddels terug in Emmen.