Terug naar overzicht Terug

“Het team leeft nu van dag tot dag, we geven alles om erin te blijven”


Glenn Bijl heeft bij de uitwedstrijd tegen Ajax vorige week zijn 125ste wedstrijd voor FC Emmen gespeeld. De rechtsback van FC Emmen voltooit komende week alweer zijn vierde seizoen in rood-wit. Bekend om zijn doorzettingsvermogen en goede loopacties rechts op het veld, is Glenn voor veel supporters hun favoriete speler van de huidige selectie.

Glenn begon zijn avontuur bij FC Emmen destijds echter niet rechts achterin, maar juist op het middenveld waar hij vergezeld werd door Chacón en Bannink. Toen FC Emmen promoveerde besloot de trainer al snel dat Glenn in de basis op rechtsback kwam te staan. Glenn: “Voordat ik naar FC Emmen kwam, was ik wat minder zelfverzekerd aan de bal, vooral ook omdat ik wat jonger was. Bij FC Emmen kreeg ik de kans om meer van mezelf te laten zien waardoor mijn zelfvertrouwen ook steeds groter werd. Ik voel mij inmiddels hartstikke op mijn plek rechts achterin.”

De verandering van een plek op het middenveld naar rechtsachter kwam voor Glenn niet als een verrassing. De eerste wedstrijd waarbij Glenn voor FC Emmen rechtsachter kwam te staan, was namelijk eentje waar hij graag naar terugkijkt. “Voor mij was mijn mooiste actie bij FC Emmen mijn assist op Chacón in de promotiewedstrijd tegen Sparta. Het was de eerste wedstrijd bij FC Emmen waarbij ik rechtsachter speelde en kon daardoor laten zien wat ik ook op die positie kon betekenen voor de ploeg. Om dan door middel van een assist bij te kunnen dragen aan de promotie naar de eredivisie was voor mij een heel mooi moment”, aldus Glenn.

In de drie eredivisie seizoenen die volgden, kwamen er alleen maar meer mooie herinneringen bij voor Glenn en de rest van de ploeg. “In die eerste 125 wedstrijden heb ik een aantal favorieten zitten. De 2-2 tegen PSV in eigen huis zal mij bijvoorbeeld voor altijd bijblijven. We lieten toen goed voetbal zien en wisten punten te pakken tegen een topclub. Om dan het stadion volledig in extase te zien, maakt de wedstrijd dan compleet”, aldus Glenn. “De thuiswedstrijd tegen Groningen in ons eerste eredivisieseizoen staat bij mij ook wel bovenin het rijtje. We hadden ons toen al veiliggespeeld voor nog een seizoen eredivisie, we wisten te winnen en we konden het aan het einde van de wedstrijd met alle supporters vieren.”

De sfeer die altijd op De Oude Meerdijk hangt, is onbeschrijfelijk.

Dat het publiek er het afgelopen jaar niet bij mocht zijn, op een paar wedstrijden na, was een enorme teleurstelling voor Glenn. Hij stelt zelfs dat het voetballend niveau van de ploeg ‘met 10% gezakt is’ door de afwezigheid van het publiek op De Oude Meerdijk. Glenn: “Het liefst speel je natuurlijk elke wedstrijd met publiek erbij. De sfeer die altijd op De Oude Meerdijk hangt, is onbeschrijfelijk. Als je vorig seizoen bijna elke thuiswedstrijd punten wist te pakken en dan aan het begin van dit seizoen dat niet meer kon laten zien, doet dat extra pijn. Dat de supporters dan toch achter ons blijven staan, kunnen wij als team enorm waarderen. We zitten nu in een positie waarbij handhaving binnen handbereik is en mocht dat uiteindelijk lukken, dan vier je dat natuurlijk het liefst met de supporters!”

Aankomende donderdag en zondag worden de laatste twee reguliere competitiewedstrijden van het seizoen gespeeld. De wedstrijden worden bepalend voor lijfsbehoud of degradatie. “Het team leeft nu echt van dag tot dag, al helemaal in deze laatste week van de competitie. We zitten nog steeds in een goede flow en geven alles om zo veel mogelijk punten te pakken”, besluit Glenn.