Terug naar overzicht Terug

Het FC Emmen-moment van… Sergio van Dijk


Deze week vroegen wij Sergio van Dijk naar zijn mooiste moment in het shirt van FC Emmen.

Sergio van Dijk speelde in drie seizoenen 112 wedstrijden voor FC Emmen, hierin wist de Drent 41 keer te scoren. Zijn mooiste moment bij de club was een van deze doelpunten. Het was in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Na een voorzet vanaf links was het Van Dijk die met een prachtige omhaal de bal achter de doelman plaatste. Zijn mooiste doelpunt ooit, zo geeft hij aan.

Van Dijk kan zich het moment nog goed herinneren. “Ondertussen heb ik het doelpunt zo vaak gezien, ik kan hem wel dromen,” begint van Dijk.  

“De aanval begon over links, Angelo Zimmerman kwam door en gaf de bal vrij vroeg voor. In eerste instantie verwachtte ik dat niet en de bal viel een beetje achter mij. Op zo’n moment heb je niet de tijd om na te denken en is het puur instinct. Ik sprong en omhaalde de bal richting het doel. Zoiets probeer je wel eens op training, dan gaat het ook zeker niet altijd zo. Dus die bal had ook over de tribune kunnen vliegen, haha. Maar toen ik de bal raakte voelde het al goed, als je dan omkijkt en die bal in het netje ziet liggen. Dat is gewoon waanzinnig. Later heb ik het nog wel eens geprobeerd, maar het is mij nog meer gelukt.”

Van Dijk vergelijkt het moment met het doelpunt van Michael de Leeuw tegen Feyenoord: “Op dat moment viel de bal ook zo dat hij maar één ding kon doen, uithalen. Bij mij viel die bal achter mij en kon ik ook maar één ding doen. Het is puur gevoel en je denkt niet meer na.”

Het doelpunt won uiteindelijk geen prijzen, maar er werd veel over gesproken: “In die tijd was het wel wat anders dan nu, nu gaan doelpunten nog veel sneller de wereld over. Maar er was wel aandacht voor, het doelpunt werd het hele weekend wel laten zien op tv en ook vanuit het buitenland kreeg ik reacties. Die aandacht was wel leuk, natuurlijk.”

De spits houdt een warme band met FC Emmen: “Mijn tijd in Emmen heeft er wel voor gezorgd dat mijn carrière in de lift kwam. Zeker in mijn eerste seizoen, onder Jan van Dijk, heb ik hier erg goed gespeeld. Ondertussen kom ik weer veel bij de club, mijn zoon speelt in de Onder 12. Dat is natuurlijk super leuk.”

De sympathieke Assenaar verruilde het Drentse land voor avonturen in Australië, Iran, Thailand en Indonesië. Voor laatstgenoemde heeft hij zelfs twee interlands mogen spelen, waarvan eentje tegen het Nederlands elftal. Maar ondanks dit avontuur koos Van Dijk ervoor om na zijn carrière weer terug te keren naar onze provincie: “Voor mij is er geen betere plek om te wonen. Ik ben een Drent en dat is iets wat ik ook altijd zal blijven.”