Terug naar overzicht Terug

Het FC Emmen-moment van… Frank Olijve


Deze week bespreken we het mooiste moment van Frank Olijve in het FC Emmen-shirt.

Het was vorig jaar dat we Frank Olijve spraken. Na een goede middag voor de Formule 1-fan, die Max Verstappen zag winnen in Abu Dhabi, vertelde de middenvelder over zijn mooiste periode bij FC Emmen. Het gaat hier om het seizoen 2014/2015, waarin FC Emmen een vierde plek behaalde en een recordaantal doelpunten maakte.

Op de vraag wat was jouw mooiste FC Emmen-moment is, twijfelde Olijve tussen twee momenten, maar verkoos het seizoen 2014/2015 boven een wedstrijd: “Dan kies ik toch voor een seizoen. Je werkt een lange periode aan een bepaald doel. Dat is gewoon heel mooi, zeker als het ook zo goed loopt als in 2014. We hadden een super spelersgroep en gingen ook buiten het voetbal veel met elkaar om.”

Een enorm belangrijke factor voor Olijve was de trainer, Joop Gall: “Joop kon de groep enorm goed motiveren met zijn manier van werken. Hij was een fantastische trainer voor onze groep en dat werd zichtbaar naarmate het seizoen vorderde. Ook voor mij persoonlijk was Joop zeer belangrijk, hij gaf mij het vertrouwen dat ik op dat moment nodig had en haalde daarmee het maximale uit mijn spel.” Naast de trainer, was ook voorzitter Ronald Lubbers belangrijk voor de ploeg in die jaren. “Ronald stond er op de momenten dat je hem nodig had, dat is iets wat ik heel erg in hem waardeer,” aldus Olijve. 

De kern van het team bestond uit spelers die heel belangrijk waren voor het aanvallende spel wat FC Emmen in dat seizoen speelde: “We hadden spelers als Bannink, Peters en Bergkamp. Zij waren met hun scorend vermogen heel belangrijk voor de ploeg, achterin hadden we jongens als Seip, Bakkati en Rozema. Dat stond ook erg goed. Door het aanvallende spel werd er dat seizoen een recordaantal doelpunten gemaakt, we scoorden 88 doelpunten en dat was nog niet eerder gebeurd voor FC Emmen. Ook daarna is dit geen ploeg meer gelukt, dat zegt natuurlijk wel wat over de groep.”

In een van zijn laatste wedstrijden voor FC Emmen beleefde Olijve een ander mooi moment in het FC Emmen-shirt. “We wonnen in Waalwijk met 1-5 van RKC, in een nacompetitiewedstrijd. Dat was ook wel een prachtig moment. Ik wist al dat het een van mijn laatste wedstrijden was voor de club, die wedstrijd scoorde ik en gaf ik een assist. Maar dat is één wedstrijd, dat is minder mooi dan een heel seizoen.”

Uiteindelijk speelde Olijve 125 duels in het shirt van FC Emmen en heeft hij daarmee zijn waarde voor de club meer dan bewezen. Tegenwoordig speelt de 31-jarige middenvelder bij SV Spakenburg in de tweede divisie.