Herstel Emmen A1, B1 bekert verder

Emmen A1 – FC Twente Heracles A2 6-2
Hoewel de gasten qua veldspel zeker niet slecht voor de dag kwamen toonde Emmen zich veel slagvaardiger. Na ruim een kwartier spelen werd een schot van Jesper Voorintholt door de Twentse doelman gekeerd maar voor de voeten van Tom Boelen geslagen. De nummer tien van Emmen had geen moeite om te scoren. In de 26ste minuut stond Boelen aan de basis van de 2-0. Hij schoot in eerste instatie op de paal waarna Arend Schonewille het karwei afmaakte. Schonewille scoorde ook de 3-0 in de 34ste minuut na een prima combinatie. Tot aan de rust kwamen de gasten wat beter in het spel maar behalve een wegens buitenspel afgekeurde doelpunt leidde het tot niets.
Na de pauze voerde Emmen de voorsprong binnen zeven minuten tot 5-0 op. Tom Boelen nam de 4-0 voor zijn rekening en Mark Wever de 5-0. Invaller Robin Bruinsma maakte in de 67ste minuut het halve dozijn vol. In de 81ste en 83ste minuut was de Emmer defensie even niet bij de les waardoor achtereenvolgens Jerry van Staa en Sander Weenke de stand een voor de gasten nog wat vriendelijker aanzien konden geven. Vervolgens kreeg Emmen nog een viertal mogelijkheden om de score op te voeren maar de scherpte was een stuk minder geworden.
Opstelling Emmen A1: Eulink; Jarno Voorintholt (46. Balsala), Kuper, Meertens, Klaassens (58. Broekema); Kamps, Boelen (58. Bruinsma), Van Eeken (71. Benes); Jesper Voorintholt, Schonewille (58. Rojer), Wever.

FC Groningen B1-Emmen B1 1-1
Emmen verraste de B-jeugd van de eredivisionist met goed veldspel. Emmen raakte na een kwartier nog wel op achterstand via een goal van Stefan Nijland in deze in Haren gespeelde bekerwedstrijd. Drie minuten na de pauze kwam Emmen op gelijke hoogte. Een vrije trap van Martin de Roo werd door Doze Manuel afgerond: 1-1. Daarna bleef Emmen het betere van het spel houden. Het kreeg ook kansen. Zo was Martin de Roo nog een keertje gevaarlijk met een vrije trap terwijl Richard Johannis de staander toucheerde. Het gelijke spel was evenwel voldoende om samen met SC Heerenveen de volgende bekerronde te bereiken. FC Groningen is uitgeschakeld.
Opstelling Emmen B1: Ebeltjes; Fuhler (20. Gortz), De Roo, Rog, Boer; De Vries (60. Nouri), Pot (41. Husers), De Almeida, Van der Weide, Jaspers (41. Johannis), Manuel.

Emmen C1 wint in Coevorden
Emmen C1 kwam wat langzaam op gang in het toernooi om de Nike Cup. In de poule werd Cambuur met 2-1 geklopt terwijl tegen het Steenwijker d’Olde Veste ’54 met een 0-0 eindstand genoegen werd genomen. Daarna werd SVBO C1 met 2-0 verslagen. In de halve eindstrijd speelde Emmen het Zuidlaarder ZFC met 4-0 van de mat. In de finale moets vervolgens worden aangetreden tegen FC Zwolle dat alle voorgaande duels met overmacht had gewonnen. Emmen won echter met 1-0 dankzij een treffer van Jordy Beeksma met een assist van Rick ten Voorde.