Terug naar overzicht Terug

Heracles Almelo vervangt Plymouth in oefenprogramma


De oefenwedstrijd van FC Emmen tegen het Engelse Plymouth Argyle FC, gepland voor dinsdag 25 juli 2017 gaat niet door. Op last van de burgemeester wordt de oefenwedstrijd uit veiligheidsoverwegingen geannuleerd. Daarom krijgt de geplande wedstrijd van Jong FC Emmen – Jong Heracles op 4 augustus een ander karakter. Deze wedstrijd wordt naar donderdag 3 augustus 19:00 uur verplaatst en zal op volle oorlogssterkte worden gespeeld, dus met beide A-selecties: FC Emmen – Heracles Almelo.


Burgemeester Eric van Oosterhout heeft na overleg met politie de wedstrijd tegen Plymouth verboden. De verwachting is dat er ongeveer 400 supporters mee zullen reizen. Onder de aanhang van Plymouth zitten supporters met een stadionverbod, die mogelijk ook het centrum van Emmen bezoeken. Informatie vanuit Engeland leert dat deze supporters confrontaties niet uit de weg gaan. Eric van Oosterhout: “Omdat er op 25 juli meerdere evenementen in de gemeente zijn, waaronder Vlindermarkt en een wielerwedstrijd op de Meerdijk, en er vanwege de vakantieperiode geen extra politie beschikbaar is, kan ik de veiligheid niet garanderen. Ook andere delen van onze gemeente moeten op de politie kunnen rekenen als dat nodig is.”

Wim Beekman, algemeen directeur van FC Emmen: “Wij betreuren dit besluit, maar hebben begrip voor de beslissing van de burgemeester. Omdat oefenwedstrijden in financieel en sportief opzicht belangrijk zijn voor de club, hebben we een mooi nieuw affiche geregeld: donderdag 3 augustus om 19:00 uur speelt FC Emmen tegen het eerste elftal van Heracles, waar we het publiek op een leuke wedstrijd in de JENS Vesting zullen trakteren. Overigens, we bestuderen nog of FC Emmen – Plymouth op de geplande datum elders in den lande kan worden gespeeld vanwege het sportieve belang. Vooralsnog zetten we zodoende nog niet definitief een streep door FC Emmen – Plymouth”.