Terug naar overzicht Terug

Henk Bos trekt opnieuw shirt van FC Emmen aan


FC Emmen heeft overeenstemming bereikt met Henk Bos over een terugkeer naar de JENS Vesting. De 23 jarige voetballer speelde de tweede seizoenshelft van 2014/2015 ook al op huurbasis voor FC Emmen, maar moest toen diverse spelers voor zich dulden waardoor zijn rol beperkt bleef tot een aantal invalbeurten. De in Stadskanaal geboren aanvallende middenvelder komt transfervrij over van FC Groningen en tekent een contract voor één seizoen met daarbij een optie voor nog een seizoen.


Jan Korte: “Henk Bos heeft in zijn eerste periode weinig kunnen laten zien, maar heeft voldoende indruk achtergelaten om hem te blijven volgen. We achten hem in staat een bijdrage te leveren en zien hem graag minimaal één seizoen terug waarbij hij ook de voorbereiding volledig mee kan draaien. In eerste instantie wordt hij gehaald voor de breedte maar we denken dat hij voldoende kwaliteiten heeft om zich onder de juiste omstandigheden naar een basisplaats te voetballen. Hij krijgt in ieder geval een eerlijke kans en hij is inmiddels verder dan ruim een seizoen geleden. Daarom is hij een welkome aanvulling voor het komende seizoen.”

Henk Bos over zijn terugkeer: “Ik keer met plezier terug naar Emmen om vol te gaan voor de kans die me geboden wordt. Nu kan ik in de voorbereiding volwaardig mee draaien en dan wil ik me in de picture spelen bij de trainer die me overigens al goed kent. Het komende seizoen wil ik me gaan bewijzen en vooral minuten maken. Ik ben er van overtuigd dat FC Emmen mij ook haalt om minuten te maken, en niet enkel voor de bank. Daarom zie ik mijn terugkeer als een stap vooruit.”