Hattrick Bas Dost tegen Viboa

FC Emmen kreeg in Winsum te maken met de fit ogende fitte zaterdag eersteklasser Viboa, de club van van Marcel Pannekoek, wat aanmerkelijk meer weerstand betekende dan een dag eerder tegen SVV’04. De score bleef dan ook beperkt tot vijf treffers voor de naar vakantie hunkerende profs. Opvallendste man daarbij was spits Bas Dost die alle drie treffes in de eerste helft voor zijn rekening nam. De eerste na een voorzet van Geoffrey Verweij, de 0-2 was een kopbal na aangeven van Roy Stroeve en bij de 0-3 speelde hij de verdediging van Viboa hoogst persoonlijk uit. Na de rust keerde Bas Dost niet terug maar zijn vervanger Sergio van Dijk was minder trefzeker. De scherpte bij diverse Emmenaren was er ook een beetje af gezien het aantal kansen dat door Roy Stroeve, Geoffrey Verweij en Sergio van Dijk werden gemist.  Pas in de 65e minuut werd het 0-4 door Stroeve en kort voor tijd scoorde Verweij de 0-5. Viboa bezorgde FC Emmen doelman Thomas Villadsen in de tweede helft behoorlijk wat werk maar de amateurs bleef de eretreffer onthouden.
Viboa-FC Emmen 0-5. 11. Dost 0-1, 21. Dost 0-2, 44. Dost 0-3, 65. Stroeve 0-4, 88. Verweij 0-5. Toeschouwers: 250.
FC Emmen: Villadsen; Görtz, Breinburg, Broers, Siekman, Verweij, Demeijer (63. Schepers), Kamps (46. Friis), Pannekoek (68. Hoolsema), Dost (46. Van Dijk), Stroeve.