Terug naar overzicht Terug

Hans Schrijver volgt René Hake op


 Hans Schrijver (45) is de opvolger van René Hake als hoofd jeugdopleiding. In het afgelopen seizoen was hij actief als assistent-trainer van Ron Jans bij FC Groningen. Schrijver tekende vervolgens een contract bij de kersverse hoofdklasser Sneek. Hij blijft die functie combineren met zijn taak bij FC Emmen. Voor beide clubs geldt een overeenkomst van een seizoen.
Hans Schrijver is evenals Jan van Dijk van Go Ahead Eagles afkomstig. Van 1981 tot 1986 speelde hij als verdediger voor de toen nog in de eredivisie spelende Eagles. In het seizoen 1985/86 speelde hij nog een wedstrijd en stopte toen. Hij heeft 67 wedstrijden op zijn naam staan met vier gescoorde goals.
Als trainer was hij vervolgens bij clubs als SV Terwolde, Victoria Boys, Go Ahead Eagles (A-jeugd) en Heracles (2e team) werkzaam waarna hij in 1998 door FC Groningen werd aangetrokken. De samenwerking tussen hem en FC Groningen werd na afloop van het vorig seizoen verbroken. Zijn naam werd nog in verbinding gebracht bij BV Veendam als opvolger van Jan Korte maar daar werd voor Joop Gall gekozen.
Hans Schrijver is in het bezit van het diploma Coach Betaald Voetbal.


(Copyright: Jan Kanning)