Halve finale eindstation voor D-jeugd FC Emmen

FC Emmen D1, bekerwinnaar van 2007, ging in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen D1 goed van start. Hoewel het door een foutje van doelman Stefan Kortman op achterstand kwam, bracht Pascal Huser met een kopbal uit een hoekschop van Nick Westebring de stand in evenwicht. Een identieke situatie had kort daarna de 2-1 kunnen opleveren maar toen raakte Pascal Huser de paal. FC Emmen D1 kwam vervolgens toch op voorsprong via Mark de Bruin. FC Heerenveen D1, de ongeslagen kampioen in de eerste divisie C, wilde echter niet meewerken aan een sensatie en kon via het alsnog inzetten van belangrijke tweedejaars spelers de ommekeer bewerkstelligen. De rust ging in bij een 2-3 stand. Na rust hielden de Emmenaren het verschil nog lang tot een goal beperkt maar gingen uiteindelijk door het fysieke overwicht van de Friezen ruim door de knieën. Eindstand 2-7.
FC Emmen D1: Kortman: De Jong (31. De Vos), Rijkens (40. Greve), Room, Schuldink, Wessels, Rasevic, Westebring, Meinderts (31. Arends), De Bruin, Huser.