Terug naar overzicht Terug

Grote opkomst bij afsluiting Scoor een Boek! op De Oude Meerdijk


Op een warme vrijdag 13 mei heeft ‘Het Fluitsignaal’ van Scoor een Boek! 2022 plaatsgevonden. Op De Oude Meerdijk kwamen leerlingen van verschillende basisscholen uit de gemeente Emmen en Coevorden langs om allerlei leuke en sportieve activiteiten uit te voeren. Er werd gesport, gelachen en samengewerkt en dit alles onder het oog van FC Emmen-mascotte SIBI!


In samenwerking met Biblionet Drenthe, Bibliotheek Emmen hebben basisschoolleerlingen van groep 5 en 6 meegedaan aan het project Scoor een Boek!. Dit is een uniek leesproject voor honderden kinderen die tien weken lang werden uitgedaagd door verdediger Jeff Hardeveld – ambassadeur vanuit FC Emmen voor Scoor een Boek! – om zoveel mogelijk boeken te lezen. Scoor een Boek! combineert lezen met sport, want… scoren kun je overal! Lezen is niet alleen heel erg belangrijk, het is ook nog eens heel erg leuk. De groep met de meeste gelezen boeken wint uiteindelijk een leuke prijs! Het project kent drie fases: ‘De Aftrap’, ‘De Rust’ en ‘Het Fluitsignaal’.

De Aftrap
Tijdens De Aftrap komt een medewerker van de bibliotheek in de klas om de boeken te overhandigen, het project uit te leggen en neemt ze een speciale videoboodschap mee voor de leerlingen:


De Rust
Een medewerker van de bibliotheek komt in De Rust langs om met de leerlingen te praten over de gelezen boeken. Ook is er een nieuwe videoboodschap voor de leerlingen.


Het Fluitsignaal
Met een afsluitende sportdag in stadion De Oude Meerdijk afgelopen vrijdag 13 mei, draagt FC Emmen Naoberschap bij aan het stimuleren van lezen en bewegen. Tijdens deze sportieve afsluiting werd het aantal gelezen boeken bekendgemaakt. Hier kregen alle deelnemende klassen via SIBI te horen hoeveel boeken ze in totaal gelezen hebben. Naast het sportieve gedeelte werd er ook iets gezonds aangeboden aan de kinderen. Zo werden 441 kinderen voorzien van heerlijk fruit om tussen de activiteiten door ook even tot rust te komen.