Groningen wint in Emmen

FC Emmen is er niet in geslaagd een resultaat te halen in de oefenwedstrijd tegen FC Groningen. Op De Oude Meerdijk werd het 1-4 voor de bezoekers.

De wedstrijd kwam rustig op gang, met enkel kleine mogelijkheden voor beide ploegen. Michael Chacon en Michael de Leeuw waagden een poging, Ajdin Hrustic deed dat namens de bezoekers uit een vrije trap.

Na de eerste drinkpauze kregen de Emmenaren het lastig. Dennis Telgenkamp haalde een vrije trap van Hrustic uit de kruising én kwam als winnaar uit de strijd in de één-tegen-één met Romano Postema. Ondertussen moest Nikolai Laursen met een blessure naar de kant.

Vlak voor rust vielen de eerste doelpunten. Nicklas Strunck gaf voor op Hrustic, die met een volley ineens hard raak schoot buiten bereik van Telgenkamp. Vijf minuten later trok Glenn Bijl de stand gelijk, door op randje zestien de bal te veroveren van linksback Ahmed El Messaoudi en meteen binnen te schieten.

Groningse counters na rust

Een kwartier na rust kreeg Marko Kolar een grote kans op 2-1, maar hij prikte de bal net naast. Een minuut later lag de bal aan de andere kant wél in het net, toen Remco Balk met een voorzet een niet te missen kans bood aan Mohamed El Kharbachi: 1-2.

Met een bijna volledig nieuwe ploeg hervatten de Drenten de wedstrijd. Een combinatie tussen Sekou Sidibe en Kolar leverde bijna de gelijkmaker op, net als een voorzet van Desevio Payne.

Maar opnieuw viel de treffer op de andere speelhelft, al werd deze wel door een Emmenaar gemaakt. Opnieuw gaf Balk de bal voor op El Kharbachi, maar ditmaal wist Benko Sabani de bal te veroveren. Hij werkte de bal hierbij helaas wel in eigen doel en zette de 1-3 op het bord. Zo werden de Groningers telkens bij balverlies van de thuisploeg gevaarlijk. Kort na de 1-3 werd het ook nog 1-4, toen El Kharbachi profiteerde van een aantal verkeerde tackles van de Emmenaren.

Aanstaande zaterdag mag de ploeg van Dick Lukkien opnieuw in eigen huis aantreden, dan is Telstar de tegenstander.

FC Emmen – FC Groningen: 1-4
38. Hrustic 0-1