Terug naar overzicht Terug

Gouden stier voor Jack Tuyp


 De Volendam-spits ontving nog een tweede Gouden Stier omdat hij met 27 doelpunten competitietopscorer is geworden. Volendam won met Hans de Koning ook in de categorie Beste Trainer. De Gouden Stier voor beste talent ging naar Quincy Promes van Go Ahead Eagles. De Belg Tom van Hyfte van MVV Maastricht won de prijs voor Beste Aanvoerder. Bij de uitreikingbijeenkomst ontving de voltallige selectie van SC Cambuur de officiële kampioensschaal uit handen van Gijs de Jong, manager competitiezaken van de KNVB.


De Jupiler League Gouden Stier Uitreiking vond dit jaar voor het vijfde jaar op rij plaats, ditmaal in Ouwehands Dierenpark. De bijeenkomst werd gepresenteerd door Humberto Tan en opende met een gesprek met Jong Oranje-bondscoach Cor Pot over het naderende EK in Israel en de belangrijke rol van de Jupiler League voor het Nederlandse voetbal. Vervolgens werden de Gouden Stieren uitgereikt door coryfeeën uit de vaderlandse voetbalwereld.


Jack Tuyp mocht twee maal het podium betreden. Van Louis van Gaal ontving hij de Gouden Stier voor Beste Speler en Jong Oranje-spits Luuk de Jong reikte hem de topscorersprijs uit. Jack Tuyp werd in zijn carrière drie maal topscorer van de Jupiler League. Uit handen van PEC Zwolle coach Art Langer kreeg Volendam-trainer Hans de Koning de Gouden Stier voor beste trainer. Quincy Promes van Go Ahead Eagles, gehuurd van FC Twente, werd bekroond tot beste talent van de Jupiler League, en ontving de Gouden Stier uit handen van Vitesse-talent Marco van Ginkel.


Beste aanvoerder

Naast de reguliere Gouden Stieren heeft de Jupiler League vorig seizoen een vijfde Gouden Stier in het leven geroepen in het kader van haar maatschappelijke betrokkenheid. Als onderdeel van de RESPECT-campagne “De Aanvoerders” reikte Bennie Wijnstekers de Gouden Stier voor Beste Aanvoerder uit aan Tom van Hyfte van MVV Maastricht vanwege zijn goede voorbeeldfunctie.


Operationeel directeur Jelle Beuker van de Coöperatie Eerste Divisie (CED): “De Gouden Stier Uitreiking is een stimulans voor de beste spelers, trainers en talenten uit de Jupiler League. De afgelopen jaren zijn vanuit de Jupiler League al verrassend veel spelers doorgestroomd naar de top van de Eredivisie, Jong Oranje en het Nederlands Elftal.”