Goede start Emmen B1

Haarlem A1-Emmen A1 2-2
Na een kwartier spelen gaf trainer Rene Hake weinig meer voor de kansen van zijn elftal. De thuisclub profiteerde namelijk in 13de en 15de minuut van de ruimte die een niet scherp genoeg gestart Emmen gaf. Het had zelfs nog erger kunnen worden omdat Haarlem ook mogelijkheden op een derde en vierde treffer kreeg. Na dik een half uur spelen besefte Emmen eindelijk dat het de boel anders moest aanpakken. Het zette meer druk en Martijn Kamps kwam zelfs vrij voor de keeper zonder tot scoren te komen.
De tweede helft was van Emmen-zijde van aanmerkelijk beter gehalte. In tien minuten tijd was de achterstand dan ook weggepoetst. In de 52ste minuut kwam de bal via Dada Bugera met een gelukje bij Renco van Eeken terecht die de onverwachte mogelijkheid keurig afrondde: 2-1. Drie minuten later werkte Bugera een aanval via Martijn  Kamps en Mark Wever af: 2-2. Daarna kon het beide kanten op, Haarlem kreeg kansen en Emmen ook. Jesper Voorinholt en Mark Wever konden ze echter niet benutten. Tenslotte had Emmen ook een beetje geluk toen een handsbal in het eigen strafschopgebied van Jjarno Voorintholt niet met een strafschop werd gehonoreerd. ,, De scheidsrechter had hem volgens mij kunnen geven”, aldus Rene Hake. ,,Hij stond er echter dicht boven op en gaf hem niet.”
Opstelling Emmen A1: Ebeltjes; Jarno Voorintholt, Kuper, Meertens, Klaassens (40. Broekema); Kamps, Schonewille, Van Eeken; Jesper Voorintholt (75. Schepers), Bugera (60. Boelen), Wever.

Emmen B1-Haarlem B1 3-1
Een prima overwinning voor de B-jeugd waarvoor in de eerste helft met dikwijls goed voetbal  de basis werd gelegd. Na al in de eerste minuut dichtbij een treffer te zijn geweest opende Emmen in de elfde minuut de score. Jeffrey Pot liet de Haarlemmer goalie met een strak schot kansloos. Kort daarop kreeg Pot een bijna identieke mogelijkheid maar stuitte toen op de doelman. Randy van der Weide kreeg de volgende goede kans maar raakte de bal verkeerd. In de 34ste minuut was er een hoofdrol voor spits Richard Johannes die met een fraaie boogbal de 2-0 liet aantekenen. Na de pauze haalde Emmen niet meer het niveau van de eerste helft en kreeg natuurlijk ook te maken met een tegenstander die zich niet bij de dreigende nederlaag wilde neerleggen. Maar toen Doze Manuel in de 69ste met een schot vanaf de rechterkant de stand naar 3-0 tilde leek het een gelopen koers. Emmen genoot echter amper een minuut van de marge van drie goals want onmiddellijk daarna maakte Wesley van Kouteren er 3-1 van. Door vele wissels en blessurebehandelingen was het ritme echter uit de wedstrijd en kon Haarlem niets meer aan de achterstand doen.
Opstelling Emmen B1: Poelman; Fuhler, Rog, De Roo, Boer; De Vries (61. Nouri), Van der Weide, De Almeida (30. Guchelaar); Pot (80. Siekman), Johennes (78. Moolhuizen), Manuel (71. Husers).

Emmen B2-Appingedam B2 7-0
Er was sprake van een groot krachtsverschil. Pas in de 25ste minuut kreeg doelman Pieter Yzerman het eerste schot te verwerken. De achterhoede was veel te sterk voor de Damsters terwijl middenveld en voorhoede de combinaties in dikwijks hoog tempo uitvoerden. In de 9de minuut opende Rob Herbers uit een voorzet van Dennis Avci de score. Avci maakte er een minuut later 2-0 van uit een pass van Janko Dekker. De 3-0 ruststand werd bereikt na een score van Janko Dekker in de 28ste minuut.
Twee minuten na de hervatting verhoogde Bas Dost met medewerking van Danny Jaspers tot 4-0. Randy Balsala (73e), een goal in eigen doel van Appingedam (76e) en Bas Dost (78e) zorgden voor de fraaie 7-0 eindstand.
Opstelling Emmen B2:
Yzerman; Gortz, Siekman (52. Kerkdijk), Zuidberg, De Jong, Moolhuizen (41. Bakker), Avci (41. Balsala), Dekker, Jaspers, Dost, Herbers (52. Cremers)

AZ C1-Emmen C1 9-1
Emmen-trainer Albert Koops was er wel vanuit gegaan dat AZ meer inhoud had maar dat het verschil zo enorm groot bleek te zijn was een tegenvaller. ,,We kwamen er totaal niet aan te pas. Afgezien van de eerste minuten was het eenrichtingsverkeer.” Emmen begon wel hoopvol toen het in de vijfde minuut de leiding nam door een treffer van Wesley Bakker na aangeven van Frank Schijf. Maar daarmee was wat Emmen betrof alles gezegd.
Opstelling Emmen C1: Wouda; Kazantsis (Van der Sluis), Wolbers, Zivcic (Van Aaanholt), Jurgens (Bonsing); Chakari, Bakker, Siekman; Swama (Ten Voorde), Schijf, Beeksma.

Helios C1-Emmen C2 1-1
Emmen C2 leverde geen grootse prestatie tegen de ploeg uit Deventer die tot de zwakkere broeders lijkt te horen. Na een 1-0 achterstand bij rust maakte Jori Bouws de gelijkmaker op aangeven van Jessie van der Graaf.

Emmen D1-BV Veendam D1 7-1