Goed weekeinde voor jeugdploegen

FC Zwolle A1-FC Emmen A1 2-3
Een moeizaam tot stand gekomen overwinning maar wel een heel kostbare. FC Emmen had een veilig lijkende 0-3 voorsprong opgebouwd maar zag in de slotfase de thuisclub nog akelig dichtbij komen. ,,Het was bij tijden slordig”, volgens trainer Claus Boekweg. ,,We hadden de kans om naar 0-4 uit te lopen maar zagen vervolgens FC Zwolle op 1-3 en 2-3 komen. Die gelijkmaker had ook zo kunnen vallen. Maar het zijn natuurlijk heel kostbare punten voor ons.”
Randy van der Weide had na een kwartier voor de 0-1 gezorgd wat tevens de ruststand was. Acht minuten na de thee schoot Danny Jaspers de 0-2 binnen. Zeven minuten later leek FC Emmen op rozen te zitten nadat Martin de Roo 0-3 scoorde. Daarna was de thuisclub aan de beurt maar met enig kunst- en viegwerk hield FC Emmen drie punten aan het duel over.
FC Emmen: Ebeltjes; Hüsers, De Roo, Schepers, Balsala; Otten, Zwikker, Nouri; Van der Weide, Jaspers (70. Hindriks), Hoolsema.

FC Emmen B1- FC Zwolle B1 1-1
Na vier nederlagen op rij eindelijk weer een puntje voor FC Emmen B1. Dat gebeurde in een vooral in de tweede helft pittig duel waarin twee rode kaarten vielen, aan beide kanten eentje. Scheidsrechter Panneman was niet altijd even gelukkig in zijn beslissingen terwijl de Zwolse grensjager met warrig vlaggen, niet eens altijd in het nadeel van de thuisploeg overigens, ook niet sfeerverhogend werkte. Ruim halverwege de eerste helft kwamen de bezoekers op voorsprong. De irritant spelende nummer negen van FC Zwolle ging voorafgaande aan een hoekschop het duel aan met doelman Pieter Yzerman waarna beiden een gele kaart kregen. De concentratie bij FC Emmen was eventjes op de verkeerde dingen gericht waardoor de hoekschop door middenvelder Manar kon worden ingekopt. Tien minuten na rust begon het nog somberder voor FC Emmen uit te zien toen Tim Siekman wegens het onderuithalen van een tegenstander met rood werd weggestuurd. De Emmenaren rechtten echter de ruggen en drongen de bezoekers in het defensief. In de 57e minuut werd vervolgens de Zwolse doelman Van Harskamp weggestuurd nadat hij Wesley Wakker had gevloerd. De aansluitende strafschop werd door Bas Dost ingeschoten: 1-1. Kort voor tijd had Jordie Swama nog voor de winnende goal kunnen zorgen maar slaagde er niet in de invaller doelman te verschalken.
FC Emmen B1: Pieter Yzerman; De Vries (73. Swama), Zuidberg, Jelle Siekman, Tim Siekman; Dekker (41. Moolhuizen), Herbers (41. Beeksma), De Jong; Avci (73. Wolbers), Dost, Wakker.

HSC ’21 C1-C Emmen C1 0-4
Koploper HSC ’21 uit Haaksbergen kende de betere start en zette FC Emmen gelijk onder druk. Maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Dries Jan Bal opende in de tiende minuut op aangeven van Jori Bouws de score. Tien minuten later stond Bouws wederom aan de basis en deze keer werkte Rick ten Voorde af: 0-2. In het tweede bedrijf kwam FC Emmen beter in beeld maar moest tot de slotfase wachten op verdere goals. Eerst trof Jori Bouws doel terwijl kort voor het eind Jessie van der Graaf voor de 0-4 tekende.
FC Emmen C1: Koops; Kazantzis (Simon Yzerman), Kuilder, Van der Berg, Hoff; Bal (Rog), Caria (Kaddouri), Bouws; Van Mourik (Bakker), Ten Voorde, Van der Graaf (Bos).

Emmen av D1-FC Emmen D1 2-7
FC Emmen D1 had in de eerste helft best moeite met de D-jeugd van Emmen AV. De openingstreffer van Luciano Slagveer werd bijvoorbeeld snel gevolgd door de gelijkmaker. Via twee doelpunten van Herman Hindriks kon FC Emmen toch met een 1-3 stand gaan rusten. Jurgen Locadia, Wouter Beijering en Dilan van Bree vergrootten na de pauze de voorsprong tot 1-6 waarna Emmen AV de tweede treffer liet aantekenen. Locadia had het laatste woord: 2-7.
FC Emmen D1: Berends(Schuldink); Jonkers (Westebring), Poelstra, Chacon, Stollinga (Strating); Wamolts (Van Bree), Slagvee, Heerkes; Locadia, Hindriks, Bejering (Huser).