Terug naar overzicht Terug

Goed spelend FC Emmen laat twee punten liggen


De cijfertjes op de voetbaltoto invullen van duels waarbij FC Emmen en Go Ahead Eagles  zijn betrokken, is een fluitje van een cent. Een drietje is meestal wel goed en dat was ook deze keer het geval. De doelpunten bleven daarbij uit wat niet wil zeggen dat het een saaie vertoning was. Integendeel, vooral FC Emmen creëerde diverse kansen maar de afronding is nog niet onder de knie. Vandaar het vijfde gelijke spel op rij voor de Emmenaren terwijl de Deventenaren hun reeks wedstrijden zonder te winnen met eentje verlengden.


 

FC Emmen was duidelijk van plan zich te revancheren voor de magere voorstelling in het bekerduel tegen NEC Nijmegen. Van plan zijn en uitvoeren zijn natuurlijke twee verschillende dingen maar het moet worden gezegd dat FC Emmen een uitstekend partij ten beste gaf inclusief een hele rits prima doelkansen. Enig probleem was om die mogelijkheden in doelpunten om te zetten. Zo kwamen de eerste twee goede mogelijkheden tot stand via het duo Loen/Bannink. Youri Loen was de aangever en Alexander Bannink had voor de afwerking moeten zorgen. Eerst ging een lobje over de Deventer doelman en ook de lat. Bij de tweede kans werd Bannink in uitstekende schietpositie gebracht maar zijn schot was te simpel voor doelman Stevens. Zo ging het de eerste helft door, FC Emmen kreeg kansen en de gasten uit Deventer konden niet aantonen een serieuze kandidaat voor promotie te zijn. Echte kansen waren er voor Go Ahead niet wel aan de andere kant want in het laatste kwartier voor de theepauze waren achtereenvolgens Hilal Ben Moussa, Cas Peters en Alexander Bannink in kansrijke positie maar niet meer dan dat. Dat het een levendige eerste 45 minuten was liet overigens de hoekschoppenverhouding van 6 tegen 6 duidelijk zien. De Emmer defensie inclusief Josimar Lima die de na de warming-up uitgevallen Jeroen Veldmate moest  vervangen, bleef  keurig overeind.

Fc Emmen - Go Ahead Eagles Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Youri Loen wordt achtervolgd door Joey Suk.
Fc Emmen - Go Ahead Eagles Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Glenn Bijl ziet La’Vere Corbin-Ong tegenover zich.

Het spelbeeld veranderde na de pauze in dit aantrekkelijke duel een ietsje, FC Emmen kreeg weer kansen maar van Go Ahead ging nu ook meer dreiging uit. Het speelde in de richting van de grote supportersschare die het uitval vulde en weer een lesje in fanbeleving ten beste gaf. Dat stimuleerde spits Sam Hendriks tot het krijgen van een uitstekende mogelijkheid maar het schot wat hij produceerde leek nergens op. FC Emmen ging vlijtig door met kansen creëren om ze vervolgens om zeep te brengen. Het schrijnend gebrek aan een afwerker was het enige wat op het spel van de thuisploeg viel aan te merken maar natuurlijk wel een redelijk belangrijk onderdeel. Anco Jansen werd ingebracht om de aanval te ondersteunen en in de slotfase moest de aangeslagen Youri Loen zich laten vervangen door Joris Voest. Voest kreeg direct een goede mogelijkheid maar zijn uithaal van afstand was woest en onzuiver.

Fc Emmen - Go Ahead Eagles Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Hoe is het mogelijk?
Fc Emmen - Go Ahead Eagles Foto Boudewijn Benting Emmen km 10
Alexander Bannink met doelman Sonny Stevens voor zich (Foto’s: Boudewijn Benting).

Trainer Dick Lukkien had een heel andere avond dan de dinsdag er voor beleefd. ,,Dit was een mooie avond voor ons. FC Emmen heeft zich gerevancheerd  voor de bekernederlaag. Wij waren nu dreigend en dominant en hadden het duel al voor de rust op slot kunnen gooien. Maar een compliment voor de ploeg dat zo zo terug zijn gekomen.’’

FC Emmen-Go Ahead Eagles 0-0.  Scheidsrechter: Lindhout. Gele kaart: Bijl (FC Emmen). Toeschouwers: 3045.
FC Emmen: Telgenkamp; Bijl, Veendorp, Lima, Bakker, Loen (79. Voest), Ben Moussa (68. Jansen), Chacon, Peters, Klok, Bannink.
Go Ahead Eagles: Stevens; Corbin-Ong, Schenk, Ketting, Suk, Thomas (68. Werkhoven), Holscher, Soumaoro, Langedijk (62. Maneschijn), Hendriks, Beltrame (82. Hettinga).

Karakteristieken FC Emmen-Go Ahead Eagles:
Balbezit: 48-52%
Doelpogingen: 16-6
Schoten op doel: 9-3
Schoten naast doel: 7-2
Vrije trappen: 13-14
Hoekschoppen: 8-6
reddingen doelman: 3-9
Gele kaart: 1-0