Geslaagde trip FC Emmen jeugd naar Eindhoven

Zowel FC Emmen C1 als D1 is uitstekend voor de dag gekomen in oefenduels tegen de jeugd van PSV. FC Emmen C1 speelde op het sportpark aan de Herdgang in Eindhoven met 2-2 gelijk tegen een team bestaande uit spelers van PSV C1 en C2. Er waren zelf winstkansen voor de ploeg van trainer Hans Kamphuis die zeer tevreden was over het vertoonde spel. ,,We zijn voor het eerst dit seizoen geconfronteerd met een tegenstander die minstens zo vaardig was als wij en dat hebben we prima gedaan.”

De Emmenaren leken in de beginfase zelfs de thuisploeg te overdonderen met uitstekende mogelijkheden voor Michael Chacon, Jurgen Locadia (hij speelde maar een helft omdat hij woensdag in het schaduwteam van Oranje onder 15 moet aantreden) en Luciano Slagveer maar de precisie ontbrak. Na ruim een half uur spelen werd een onoplettendheid in de Emmer defensie echter wel door PSV afgestraft: 1-0. In de tweede helft leek FC Emmen op winst af te stevenen. Een gevaarlijke actie van Luciano Slagveer leidde tot een hoekschop waaruit Jens Jurn Streutker op de lat kopte. De lange verdediger van FC Emmen C1 was kort daarna wel succesvol met de gelijkmaker. Toen Luciano Slagveer er vijf minuten voor tijd 1-2 van maakte, leek de buit binnen maar in de laatste minuut maakte PSV alsnog gelijk nadat een Emmer verdediger uitgleed.

FC Emmen D1 speelde tegen het volwaardige D1 elftal van PSV een prima wedstrijd. Het nam zelfs in de eerste helft de leiding via een treffer van aanvoerder Pascal Huser terwijl daarnaast nog een goal op dubieuze gronden werd afgekeurd. PSV D1 kwam nog voor rust met een goed geplaatste kopbal op gelijke hoogte. Ook na de rust was het een duel tussen twee gelijkwaardige partijen maar de winnende goal kwam toch van de thuisclub. ,,We hebben echter hartstikke goed gespeeld”, complimenteerde trainer Nico Haak zijn selectie. ,,Over het geheel genomen hebben we zelfs de betere kansen gehad.”

Even kijken hoe ze in Eindhoven trainen.

Willy van der Kuijlen (met sigaartje) was een aandachtig toeschouwer. De 22-voudig international en topscorer aller tijden in de eredivisie met 311 goals is internationaal scout voor PSV.

De verdediging van FC Emmen C1 was nauwelijks te passeren.