Terug naar overzicht Terug

Geslaagde keepersdag voor jeugd


Afgelopen woensdag werd er door keeperstrainers Patrick Sulmann en Raimon Benjamins in de herfstvakantie een keepersdag georganiseerd voor alle keepers uit de jeugdopleiding van FC Emmen.

De dag begon met een gezamenlijk ontbijt in het stadion. Na een pittige warming-up op het veld en in het krachthonk kon de ochtendtraining van start gaan. Onder leiding van de trainers werden de keepers onder handen genomen. Zo vonden er verschillende oefeningen plaats. Na de lunch kwamen de keepers weer het veld op voor de middagtraining. Er werd fanatiek getraind, de doelmannen probeerden uiteraard zo veel mogelijk het doel schoon te houden. 

Na de tweede veldtraining konden de keepers onder de douche en werd de middag afgesloten met een presentatie van Brian van Loo. De voormalig doelman van Heracles Almelo en FC Groningen is momenteel keeperstrainer van Heracles Almelo. Hij gaf in een leuke presentatie een interessant beeld over het keepersvak, met veel interactie met de jeugdkeepers van FC Emmen. Daarnaast vertelde hij ook in het kort hoe hij te werk gaat met de keepers in Almelo. Na de presentatie werd de geslaagde keepersdag afgesloten met een sportmaaltijd.