Terug naar overzicht Terug

Gersom Klok naar voorste lijn, Genero Zeefuik inzetbaar


Gersom Klok begon zijn loopbaan bij FC Emmen als rechtervleugel verdediger, speelde recentelijk ook als middenvelder maar mag het vrijdag tegen Helmond Sport als spits proberen.  ”Hij kan met zijn snelheid en kracht voorin voor meer reuring zorgen”, luidt de motivatie van trainer Dick Lukkien. Genero Zeefuik behoort ook tot de selectie, de vrijgave van zijn voormalige Turkse werkgever is inmiddels af gekomen 


Op papier lijkt een duel tussen de nummer tien (Helmond Sport) en twaalf (FC Emmen) niet bijster interessant maar dat is niet helemaal waar. Voor FC Emmen is het bijzonder belangrijk om drie punten te halen. Dick Lukkien: ,,We willen graag richting bij de eerste negen om zeker van deelname aan de play offs te zijn. Helmond Sport is daarin een rechtstreekse concurrent, dus kunnen wij goede zaken doen. Helmond Sport heeft echter thuis iets recht te zetten na de 7-0 nederlaag tegen VVV Venlo.” Helmond Sport is overigens al zeker van de play offs omdat het vervangende tweede periodetitel van VVV Venlo heeft overgenomen.

De Brabanders zitten momenteel in een dipje want het verlies in Venlo was de derde achtereenvolgende nederlaag. In die drie duels werd de doelman van Helmond Sport liefst 14 keer gepasseerd. Aan de andere kant is de komst van FC Emmen bijna een garantie voor succes want in de laatste vier seizoenen won Helmond Sport drie keer thuis tegen van FC Emmen en een keertje was er een gelijkspel. Het waren alle vier erg doelpuntrijke wedstrijden waarin liefst 23 goals vielen of wel een gemiddelde van zes per wedstrijd.

FC Emmen verloor de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 2-1. Een wedstrijd waarin de Emmenaren diverse geweldige kansen lieten liggen. De enige Emmer goal moest ook nog worden gemaakt door de Helmondse verdediger van Drentse afkomst Stephen Warmolts die de bal in de extra tijd in eigen doel werkte. In deze wedstrijd viel ook het debuut van tweede doelman Wieger Sietsma die kort na rust moest invallen voor Dennis Telgenkamp.
Opstelling FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Lima, Siekman, Bakker, Kallon, Olijve, Bannink, Bos, Peters, Klok.