Terug naar overzicht Terug

Gerry Hamstra gelooft in bereiken play offs


 Wat FC Emmen betreft zijn er vrijdagavond maar twee wedstrijden van belang. Op de eerste plaats natuurlijk de derby tegen BV Veendam en daarnaast het Brabantse onderonsje tussen TOP Oss-FC Eindhoven. Veel rekenwerk komt er niet aan te pas want de situatie is zo klaar als een klontje: FC Emmen moet winnen en TOP Oss verliezen.
FC Emmen-trainer Gerry Hamstra straalt optimisme uit. ,,Ik las de vorige week dat onze kans op de play offs was verkeken maar dat is natuurlijk niet het geval. Het kan nog steeds, daarbij moeten we zelfs uiteraard wel winnen en dat zal tegen BV Veendam niet gemakkelijk zijn. Ik ga ook niet uit van cadeautjes van de zijde van de Veendammers maar geloof eerder dat ze met het mes tussen de tanden naar Emmen komen om het seizoen nog een aardig sluitstuk te geven. Maar ik ben er van overtuigd dat wij vrijdagavond een goede wedstrijd neer zetten.”
Op de blessurelijst van FC Emmen prijken de namen van zes spelers waarvan Edgar Bernhardt, Leonard Huizenga, Callum Little en Martin de Roo geen basisspelers zijn terwijl Guus de Vries en Jannes Wolters het gehele of bijna het gehele seizoen hebben gemist. Wel weer van de partij zijn de vorige week geschorsten Mounir Biyadat en Martijn Kamps.
Op eigen grond heeft FC Emmen de laatste zeven seizoenen niet van BV Veendam verloren: naast zes zeges was er een gelijkspel. Wat de totaalstand van de reeks tussen FC Emmen en BV Veendam betreft is er sprake van evenwicht. Van de 41 vorige onderlinge duels wonnen zowel de Emmenaren als de Veendammers er vijftien terwijl elf keer gelijk werd gespeeld.


Met de keepers zit het wel snor.

 

De taktiek is duidelijk: balbezit ten koste van alles.

Er spreekt optimisme uit deze blik.

Nog even een interview voor de vrijdagkrant (Foto’s FC Emmen Media)