Gelijkspel tegen Ecuador voor Peña en Araujo

Met Sergio Peña in de basis en Miguel Araujo als invaller heeft Peru met 2-2 gelijkgespeeld tegen Ecuador in de Copa America. Het was een lastige wedstrijd voor de Peruanen, die gezien het spelbeeld niet ontevreden zullen zijn met een punt.

Halverwege de eerste helft was het Renato Tapia (de Peruaanse oud-speler van onder andere FC Twente, Feyenoord en Willem II) die een voorzet probeerde weg te werken, maar daarbij zijn eigen doelman passeerde. In de extra tijd van de eerste helft werd het zelfs nog 2-0 voor Ecuador, toen Ayrton Preciado een afvallende bal tot doelpunt promoveerde.

Na rust zetten de Peruanen aan en al na vier minuten volgde de aansluitingstreffer van de voet van Gianluca Lapadula. Vijf minuten later zorgde Andre Carillo voor de gelijkmaker: 2-2. In de slotfase kreeg Yoshimar Yotun namens Peru nog een enorme kans op de winnende treffer, maar hij faalde. Na elf zenuwslopende minuten blessuretijd werd de eindstand bepaald op 2-2.

Peña werd na 78 minuten gewisseld voor Wilder Cartagena. Araujo viel in de 86ste minuut in voor de aanvallende middenvelder Cristian Cueva.

Voor Peru staat nog één wedstrijd gepland, namelijk zondagavond om 23.00 uur (Nederlandse tijd) tegen Venezuela. Tegelijkertijd speelt Brazilië tegen Ecuador. Als Brazilië wint, is Peru sowieso door naar de kruisfinales. Alleen de nummer vijf van de poule valt af.