Gelijkspel tegen concurrent ADO

FC Emmen heeft in eigen stadion met 1-1 gelijkgespeeld tegen directe concurrent ADO Den Haag. Na de vroege openingstreffer viel halverwege de tweede helft de gelijkmaker. FC Emmen drong aan maar de winnende viel niet.

Al na vijf minuten lag de bal voor het eerst in het net. ADO-linksback Lassana Faye kwam op aan de linkerkant en gaf laag voor op Vicente Besuijen, die te veel vrijheid kreeg in het zestienmetergebied. Hij aarzelde niet en schoot de 0-1 tegen de touwen.

Daarna lieten de FC Emmen-supporters van zich horen buiten het stadion met vuurwerk. De mist werd daardoor erger en scheidsrechter Jeroen Manschot moest de wedstrijd stilleggen vanwege het beperkte zicht. Een kwartier later werd de wedstrijd hervat.

Het was vooral Emmen dat de bal had, maar de ploeg van Dick Lukkien wist daar niet genoeg mee te doen. Het bereiken van de voorwaartsen lukte alleen met lange ballen. Met name Michael de Leeuw werd eenmaal gevaarlijk op een diepe bal van Glenn Bijl, maar hij wist het kopduel net niet te winnen.

Een kleine tien minuten voor rust werd nadrukkelijker naar de gelijkmaker gezocht. Caner Cavlan en Ricardo van Rhijn gingen hoger spelen op de vleugels en zo kwam er wat meer druk op de verdediging van de Hagenezen. Het resulteerde in kansen voor De Leeuw, die op Luuk Koopmans stuitte, een geblokkeerd schot van Nikolai Laursen en een vrije trap van Bijl.

Wel een gelijkmaker, geen winnende treffer
Met Lucas Bernadou in de ploeg voor Hilal Ben Moussa zetten de Emmenaren aan om de gelijkmaker te forceren. Meteen was De Leeuw dichtbij een wereldgoal: links in het strafschopgebied wipte hij de bal voor zichzelf op en zocht hij met een boogbal de verre hoek, maar de bal stuiterde op de lat. Kort daarna kopte Bijl een voorzet van Cavlan over het Haagse doel, later kreeg hij met een afstandsschot en een corner opnieuw twee mogelijkheden. Opvallend was de rol van Bernadou, die zorgde voor een veel hoger baltempo en constant de oplossing vooruit zocht.

Een kleine twintig minuten voor tijd viel de gelijkmaker alsnog. Miguel Araujo ging mee naar voren en kopte een voorzet van Bijl goed binnen: 1-1.

De Drenten bleven zoeken naar een treffer om alsnog de winst te pakken. Het echte gevaar voor het doel van Koopmans bleef echter grotendeels uit. Sergio Peña schoot vanuit kansrijke positie naast na een goede actie van Laursen en in de slotfase werd een voorzet van Cavlan nog gevaarlijk verlengd door De Leeuw, maar de winnende treffer bleef uit.

Door het gelijkspel staat FC Emmen nog op de laatste plaats, met vier punten uit twaalf wedstrijden. ADO Den Haag staat één plaats hoger met drie punten meer. Komende dinsdagavond wacht een bekerduel thuis tegen FC Groningen, vrijdag wacht een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

FC Emmen – ADO Den Haag: 1-1
6. Besuijen 0-1
72. Araujo 1-1

FC Emmen: Wiedwald; Van Rhijn (72. Avdijaj), Araujo, Bakker (82. Veendorp), Cavlan; Bijl, Ben Moussa (46. Bernadou); Laursen (86. Jansen), De Leeuw, Peña; Kolar (86. Chacon).

ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk, Del Fabro, Kemper, Faye; Pascu, Besuijen (90+2. Catic), De Boer (67. Rigo); Ould-Chikh (67. Ratiu), Kramer (59. Karelis), Kishna (59. Bourard).