Terug naar overzicht Terug

Gelijkspel in eerste play-off-wedstrijd


Na vier overwinningen op rij in de competitie, is onze eerste wedstrijd in de play-offs geëindigd in een gelijkspel. In een zeer sfeervol stadion De Oude Meerdijk werd het 2-2 tegen FC Dordrecht.

Nadat Ilias Sebaoui met zo’n tien minuten op de klok verantwoordelijk was voor de eerste twee doelpogingen, opende Emmen de score. Bij een misverstand in de Dordtse verdediging zat Piotr Parzyszek er goed bij en hij profiteerde optimaal door de 1-0 binnen te schieten.

Een kwartier later trokken de bezoekers de stand weer gelijk. Door een aantal snelle combinaties kwam Dordrecht in rap tempo op het doel van Eric Oelschlägel af en het was uiteindelijk Mathis Suray die afrondde: 1-1.

Maar de Emmenaren vochten zich terug. Een schot van Maikel Kieftenbeld werd nog net gekraakt door een verdediger en Parzyszek schoot in de handen van Dordt-doelman Luca Plogmann. De volgende kans was wel weer raak; Kieftenbeld gaf een piekfijne voorzet vanaf de linkerkant en Parzyszek kopte knap richting de verre hoek. De keeper redde nog, maar kon niet voorkomen dat Vicente Besuijen de rebound over de lijn werkte. Omdat een schot van Julius Dirksen en een halve omhaal van Parzyszek niet tot een doelpunt leidden in het restant van het eerste bedrijf, zochten beide ploegen met een 2-1 ruststand de kleedkamer op.

Geen overwinning
Kort na de pauze kwamen de bezoekers wederom op gelijke hoogte. De net ingevallen Ilias Bronkhorst kreeg de bal op randje zestien en schoot zo de 2-2 tegen de touwen. Vervolgens moest Oelschlägel nog tweemaal aan de bak en zo was het even billenknijpen op De Oude Meerdijk in het eerste kwartier na rust.

Met een aantal wissels probeerde Alfons Arts het tij te keren en de grip op de wedstrijd te herpakken. Daardoor kwamen de Drenten achterin minder in de problemen, maar zelf kansen creëren bleek lastig. De ploeg moest het hebben van standaardsituaties, zoals een vrije trap van Besuijen die met moeite gekeerd werd door de doelman en een kopbal van Michaël Heylen uit een corner. Die gingen er helaas niet in en zo werd het 2-2 in Emmen.

Komende zaterdag is de return, om 16.30 uur trappen we af in Dordrecht. Klik hier voor de ticketinfo!

FC Emmen – FC Dordrecht: 2-2
11. Piotr Parzyszek 1-0
26. Mathis Suray 1-1
38. Vicente Besuijen 2-1
50. Ilias Bronkhorst 2-2

Statistieken:
Schoten: 13-18
Schoten op doel: 5-8
Balbezit: 35-65
Corners: 2-5

FC Emmen: Oelschlägel; Te Wierik, Dirksen, Vos, Hardeveld; Kieftenbeld, Bernadou; Besuijen, Smeets (72. Brouwer), Van Hoeven (65. Heylen); Parzyszek (72. Konings).

FC Dordrecht: Plogmann; Seydoux (46. Bronkhorst), Kluivert, Van der Avert (46. Tsoungui), Hilton; Receveur, ‘T Zand (70. Schuurman); Mbayo, Suray, Sebaoui; Osundina (83. Segecic).