Gelijkspel FC Emmen onder 17 bij Vitesse

Vitesse JO17-FC Emmen JO17 2-2
FC Emmen onder 17 heeft met 2-2 gelijk gespeeld bij Vitesse onder 17. Een knappe prestatie van de Emmenaren gezien het feit dat Vitesse in de kopgroep zit. Bij winst hadden de Arnhemmers zelfs de koppositie kunnen overnemen. Vitesse onder 17 kwam in de achtste minuut al op een 1-0 voorsprong. Maar de Emmenaren kwamen al snel weer langszij. Na een goede aanval kon Mart Bloeming de 1-1 binnen tikken. In de tweede helft kwam de thuisploeg weer op voorsprong, 2-1. Tien minuten voor tijd kwam
FC Emmen onder 17 voor de tweede keer langszij. De bal ging op de stip en aanvoerder Jordy Luchies wist hier weer raad mee. Door de benutte strafschop ging de ploeg van trainer Rick Slor met één punt terug in de bus naar Emmen.
Yme Meier,  Bjorn Klaassens(65. Toine Slor),  Dave Funke  ,Jordy Luchies , Lars Dijk, Emiel de Vries(65 Leon Draisma),  Jelmer Keen(60. Rowin Schuiling),Björn Plaggenborg, Ben Scholte, Jeroen Welles (67. Sven Jager).
Achilles ’29 JO14-FC Emmen JO14 1-4
Gedurende de eerste helft werd FC Emmen steeds slordiger in de passing. De tweede bal ging regelmatig verloren en eindpasses kwamen te vaak niet aan. Toch kwam FC Emmen op 0-1 in de 23ste minuut. Damien Zwikker gaf een mooie steekpass op Kas Lamberink die oog in oog met de keeper beheerst binnenschoot. FC Emmen bleef slordig en kreeg vlak voor rust een domper te verwerken. Van buiten de zestien meter scoorde Achilles ‘29 met een daverend schot in de bovenhoek en stond het 1-1 met de rust. Na de rust zette FC Emmen nogmaals aan en vanuit een corner kopte de uitstekend ingevallen Djairo Fik in de 41ste minuut de bal goed onder in de hoek. De 1-2 gaf FC Emmen nieuw elan en dat leidde tot veel druk naar voren. Na een wegdraai actie in de 5 meter wist Kas Lamberink de 1-3 te scoren. FC Emmen zat op rozen en bleef aanzetten. Na een mooie actie tussen twee verdedigers door passeerde Kas Lamberink de keeper en scoorde de 1-4 wat ook de eindstand werd. FC Emmen heeft drie heel belangrijke punten binnengehaald in de strijd om het kampioenschap en staat nu drie punten los van de nummer twee Achilles ’29. In een matig wedstrijd werd op basis van veel energie in de tweede helft een verdiende overwinning behaald. Volgende week speelt FC Emmen de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht.
FC Emmen JO14: Roewen, Meijer, Egberts, Boer, Falke, Van der Haar, Zwikker, Kuik (Tempelman), Zeqiri (Fik), Lamberink, Brouwer.
FC Emmen JO19-FC Dordrecht JO19 1-0
Matchwinner werd Kjelt Engbers met een geweldig afstandsschot in de zeventiende minuut.
Ajax JO13(1)-FC Emmen JO13(1) 6-0
Bedum JO13-FC Emmen JO13(2) 1-2
Op bezoek bij het fysiek zeer sterke Bedum moesten de Emmenaren direct vol gas geven om de tegenstander niet in het spel te laten komen. Het leverde ook een grote kans op voor Christiaan Oranen maar alleen voor de keeper slaagde hij er niet in te scoren. Daarna kreeg Bedum ook twee mogelijkheden maar door goed keeperswerk van Loyd Kuiper bleef het 0-0. FC Emmen kreeg vervolgens meer controle en kwam verdiend op voorsprong. Na een prima aanval kwam Lazarro Joseph vrij in de zestien en schoot met een fraai schot in de kruising de 0-1 binnen. Even later schoot Mike Kriekjes uit een vrije trap de bal mooi in de kruising en stond het 0-2. Bedum kwam weer terug in de wedstrijd door kort voor de rust met een kopbal de stand op 1-2 te brengen. In de tweede helft slaagde FC Emmen er in met een goede instelling en door veel energie in de wedstrijd te gooien de voorsprong vast te houden. Er werden geen kansen meer weggegeven maar aan de andere kant werden de eigen kansen niet in doelpunten omgezet.
FC Emmen JO13(2): Kuiper, Dekker, Ruigrok, Jonker, Van Damme, Mertens (Bazuin), Woest, Cisse (Hoogeveen), Oranen (Ten Napel ), Kriekjes, Joseph (Nesqunama).

JO SVZ JO11(1)-Emmen JO11(1) 1-5

Hoogeveen JO11-Emmen JO11(2) 3-4