Gelijkspel beloften tegen Vitesse/AGOVV

De thuisploeg begon sterk aan het duel. De sterk spelende Samir Fazli was met een kopbal bijna trefzeker, maar zag de van Chelsea overgenomen doelman Dalac redding brengen. Toch kwam de door Jansen gewenste vroege voorsprong al snel op het scorebord. Uit een mooie crosspass van El-Akchaoui kopte verdediger Gouweleeuw, zij het ietwat gelukkig, binnen 1-0. Na dik twintig minuten kwam de ploeg uit Gelderland via een kopbal van Van der Struijk weer op gelijke hoogte. De verdediger kreeg veel teveel ruimte na een vrije trap en kon eenvoudig binnenwerken.
Al vroeg in de tweede helft kreeg Elyounoussi een goede kans op de 2-1. Uit een bekeken assist van Roorda schoot de Noor net voorlangs. Ook Jong Vitesse/ AGOVV kreeg kansen. Een schot van de gevaarlijke Snijders verdween net naast en nog geen minuut later kreeg Van Ginkel een grote kans, maar doelman Bangma redde knap. Toch was het Jong Heerenveen/ Emmen dat wederom op voorsprong kwam. Een verrassend afstandschot van Jonsson verdween prompt in de rechterhoek.
Lang kon Jong Heerenveen/ Emmen niet genieten van de voorsprong. Een voorzet vanaf de flank van Snijders ging naar de totaal vrijstaande Heijckmann, die beide hoeken van de goal voor het uitkiezen had. Een koud kunstje voor de aanvaller: 2-2. De gasten bleven na de gelijkmaker aandringen en kregen via doelpuntenmaker Heijckmann en Snijders nog twee enorme mogelijkheden om alsnog met een overwinning uit Heerenveen te vertrekken.
Jong Heerenveen/ Emmen: Bangma; Koning, Gouweleeuw, Wolven, El-Akchaoui; Roorda, Shayesteh (65. Huntink), Jonsson (81. Seymonson); Fazli, Papadopulos, Elyounoussi.