Terug naar overzicht Terug

Geen punten mee uit Arnhem


Ondanks een aantal goede kansen zijn we er als nummer zeventien van de competitie helaas niet in geslaagd op bezoek bij nummer vijftien Vitesse een resultaat te behalen. Het verschil op de ranglijst bedroeg slechts twee punten en ook op het veld waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. De thuisploeg trok echter aan het langste eind; de ploeg van Dick Lukkien ging in het GelreDome met 2-0 onderuit.

De Emmenaren betraden het veld met rouwbanden vanwege het overlijden van Paul Aaldering, die tussen 2005 en 2010 voorzitter van de Raad van Commissarissen was.

Al heel vroeg leek Mark Diemers de openingstreffer te maken. Een mooie aanval die begon met een goede diepe bal van Keziah Veendorp, eindigde uiteindelijk bij Ole Romeny die de bal klaarlegde voor de vrijstaande Diemers. De middenvelder legde aan en schoot raak in de verre hoek, maar na ingrijpen van de VAR werd de treffer afgekeurd omdat hij nipt buitenspel stond.

Nadat Ryan Flamingo namens Vitesse dichtbij was met een kopbal, was de volgende grote kans wederom voor de Drentse formatie. Rui Mendes gaf een mooi balletje op Miguel Araujo, maar hij stuitte op doelman Daan Reiziger (die de geblesseerde oud-Emmenaar Kjell Scherpen verving). In de rebound kon Mendes net niet afronden.

Het was een fase waarin de 0-1 in de lucht hing, maar het waren toch de Arnhemmers die op voorsprong kwamen. Gabriel Vidović schoot van dichtbij binnen na wat gerommel voor het doel van Mickey van der Hart. Kort daarna was ook Kacper Kozlowski dichtbij een treffer, maar hij raakte de paal.

Op slag van rust werd het ook nog 2-0. Een vrije trap werd benut door Maximilian Wittek, die tussen de tweemans muur van Diemers en Mendes door raak schoot in de korte hoek.

Wel aansluiting, geen gelijkmaker
Met Richairo Živković en Michaël Heylen in de ploeg voor Ahmed El Messaoudi en Julius Dirksen begon FC Emmen aan de tweede helft, op jacht naar de aansluitingstreffer. Er gebeurde na rust echter weinig voor beide doelen, tot halverwege de tweede helft. Mohamed Bouchouari gaf laag voor op Mendes, waarna Diemers van afstand via een Arnhems been raak schoot: 2-1.

In de slotfase gingen de Drenten op zoek naar de gelijkmaker. Vitesse werd wel ver teruggedrongen tot het eigen doel, maar een echte kans op de 2-2 bleef helaas uit. Aan de andere kant was Bartosz Bialek nog wel gevaarlijk dichtbij een treffer, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit toen hij alleen op Van der Hart af kon.

Volgende week zondag wacht voor ons de volgende wedstrijd. Dan spelen we om 12.15 uur thuis tegen FC Groningen. Klik hier voor alle ticketinfo!

Vitesse – FC Emmen: 2-1
26. Vidović 1-0
45+1. Wittek 2-0
68. Diemers 2-1

Statistieken:
Schoten: 16-3
Schoten op doel: 4-2
Balbezit: 43-57
Corners: 4-3

Vitesse: Reiziger; Arcus, Meulensteen, Cornelisse, Wittek; Flamingo, Tronstad; Kozlowski (78. Manhoef), Bero, Vidović (78. Yapi); Bialek (87. Buitink).

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate, Dirksen (46. Heylen); Veendorp, Vlak (73. Scholte); El Messaoudi (46. Živković), Diemers, Mendes (84. Toufiqui); Romeny (84. Assehnoun).