Terug naar overzicht Terug

Geen punten in Nijmegen


FC Emmen heeft zaterdagavond geen resultaat weten te behalen tegen N.E.C.. De wedstrijd eindigde in een 3-1 nederlaag.

De formatie van Dick Lukkien had het moeilijk in de beginfase en na twaalf minuten spelen ging Ibrahim Cissoko over het been van Jari Vlak. Hij kreeg daarmee een strafschop van scheidsrechter Joey Kooij. Nany Landry Dimata ging achter de bal staan en liet Mickey Van der Hart kansloos. Daarna brak een periode aan waarin weinig gebeurde.

Toch was daar Mohamed Bouchouari die doorbrak aan de rechterkant. Hij legde de bal breed en Mark Diemers had de hoek voor het uitkiezen, maar zijn inzet kon nét geblokt worden. Niet lang daarna kreeg Ahmed El Messaoudi via de kluts de bal voor zijn voeten, maar zijn inzet rolde in de handen van NEC-doelman Jasper Cillessen.

Vervolgens vertrok Dimata richting ons doel en maakte hij de 2-0. In eerste instantie ging de vlag nog omhoog voor buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR werd zijn goal toch geldig verklaard.

Vlak voor rust ontving Bouchouari de bal aan de rechterkant van het veld. Hij trok naar binnen haalde uit met zijn linker, maar Cillessen kon de bal verwerken. Even later was daar Keziah Veendorp met een heerlijk balletje op Richairo Živković die zo de 2-1 binnen kon prikken. Emmen bleef aandringen en kwam zelfs bijna op gelijke hoogte. Een schot van El Messaoudi kon nog net gekeerd worden door Cillessen.

Rustig tweede bedrijf
In het begin van de tweede helft had Van der Hart een belangrijke redding in huis op een knal van Elayis Tavsan. In de rebound was het Veendorp die erger voorkwam. Even later was het wél raak; op aangeven van Tavsan was het Cissoko die de bal over Van der Hart heen wipte voor de 3-1.

In het tweede bedrijf ging het spel op en neer, maar echt gevaarlijk werden beide teams niet echt meer. Op een paar speldenprikjes van Tavsan en Dimata na gebeurde er weinig. In de laatste tien minuten van de wedstrijd ging FC Emmen wel nadrukkelijker op zoek naar de aansluitingstreffer. Na een handig balletje van Živković op El Messaoudi kon de middenvelder de bal nét niet lekker voor krijgen, waardoor die aansluiting er niet kwam.

Hierdoor verloor FC Emmen de uitwedstrijd tegen N.E.C. met 3-1. Aankomende dinsdag spelen we om 18.45 uur op De Oude Meerdijk tegen PSV.

N.E.C. – FC Emmen: 3-1
12. Nany Landry Dimata 1-0
35. Nany Landry Dimata 2-0
44. Richairo Živković 2-1
52. Ibrahim Cissoko 3-1

N.E.C.: Cillessen; Van Rooij, Márquez, Sandler, Verdonk (84. Bronkhorst); Schöne, Proper, Duelund (90+2. Baldursson); Tavsan, Dimata (90+2. Marques), Cissoko (75. Musaba).

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate (67. Bernadou), Dirksen; Veendorp, Vlak (72. Mendes); El Messaoudi, Diemers (85. Toufiqui), Romeny (72. Assehnoun); Živković.

Statistieken:
Schoten: 20-10
Schoten op doel: 5-4
Balbezit: 46-54
Corners: 9-5