Geen goals thuis tegen Groningen

Op een prachtig mooie dag zijn we er op De Oude Meerdijk helaas niet in geslaagd om te winnen van FC Groningen. Ondanks een hoop kansen voor rust en in de slotfase, eindigde de 150e wedstrijd van Keziah Veendorp voor onze club zoals die begon: 0-0.

Al heel snel kreeg de ploeg van Dick Lukkien een grote kans op de openingstreffer. Het was Rui Mendes die van dichtbij een kopkans kreeg, maar zijn kopbal ging over het doel.

Daarna was het even wachten op de volgende mogelijkheid. Na een kwartier spelen kwam die van de voet van Mark Diemers. Van grote afstand zag hij zijn inzet enkele centimeters naast de paal belanden. Vervolgens was Diemers opnieuw dichtbij na een mooie actie van Mohamed Bouchouari en ook Ole Romeny waagde van afstand een poging, maar zonder succes. Aan de andere kant kreeg Cyril Ngonge een grote kans, maar hij wist een lage voorzet van Florian Krüger niet binnen te werken.

In het restant van de eerste helft waren de Emmenaren nog tweemaal dichtbij de openingstreffer. Romeny stuitte na een corner van heel dichtbij op doelman Peter Leeuwenburgh, kort voor rust stuitte ook Richairo Živković op de keeper. En zo bleef het dus 0-0, omdat het overwicht helaas niet werd omgezet in doelpunten.

De goal blijft uit
Na rust waren de ploegen meer aan elkaar gewaagd en kwamen we er niet meer zo makkelijk doorheen. De eerste kans van het tweede bedrijf was wel voor Diemers. Vanaf randje zestien zocht hij het doel, maar hij raakte de bal niet lekker en dus kon Leeuwenburgh simpel redden.

Het ging op en neer, maar bij beide ploegen was de laatste pass of actie telkens niet goed genoeg. Daardoor kregen beide doelmannen weinig te doen. In de slotfase werden de Emmenaren wél weer gevaarlijk. De ingevallen Jasin Assehnoun legde vanaf de achterlijn terug op Bouchouari, maar zijn inzet werd nog net geblokt. Uit de daarop volgende hoekschop leek Miguel Araujo de 1-0 binnen te koppen, maar de bal werd van de lijn gehaald. En zo bleef het bij 0-0 op De Oude Meerdijk.

Volgende week wacht een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Daarna spelen we thuis tegen Ajax de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft.

FC Emmen – FC Groningen: 0-0

Schoten: 14-13
Schoten op doel: 4-1
Balbezit: 50-50
Corners: 9-5

FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari, Araujo, Veldmate (65. Dirksen), Burnet (87. Pacheco); Veendorp, Bernadou (65. Vlak); Mendes, Diemers (78. Assehnoun), Romeny (78. Scholte) Živković.

FC Groningen: Leeuwenburgh; Kasanwirjo, Te Wierik, Balker, Määtä; Duarte, Pelupessy; Ngonge, Krüger (68. Dankerlui), Oratmangoen (68. Lundqvist); Pepi.