Geen drie op rij na verlies in Venlo

Het is ons niet gelukt om de derde overwinning op rij te boeken. Na twee 2-0 thuisoverwinningen, ging de uitwedstrijd bij VVV-Venlo juist met 2-0 verloren.

In de openingsfase had de ploeg van Fred Grim het moeilijk. VVV zette hoog druk en zat er kort op, waardoor de opbouw van de Drentse formatie verstoord werd. Grote kansen ontstonden echter niet en zo doorstonden de Emmenaren de eerste minuten zonder kleerscheuren.

Door die hoge druk van VVV lag er veel ruimte achter de Venlose verdediging. Mike te Wierik wist daar na dik een kwartier spelen goed gebruik van te maken en stuurde Vicente Besuijen weg. De buitenspeler kwam in kansrijke positie wel tot een schot, maar die inzet werd gesmoord door een VVV-verdediger. Vanaf dat moment leek de thuisploeg voorzichtiger te worden in het druk zetten, waardoor Emmen veel meer aan voetballen toe kwam en langzamerhand het initiatief pakte. Kansen kwamen er niet en in het restant van het eerste bedrijf zorgden alleen schoten van VVV-aanvallers Michalis Kosidis en Magnus Kaastrup voor gevaar.

Een snelle tegengoal
Na rust was het al snel raak voor de thuisploeg. Uit een corner kopte Kosidis eerst op het aluminium, maar benutte hij de rebound: 1-0. Al snel was Besuijen tweemaal dichtbij de gelijkmaker, maar eerst raakte hij een bal van Robin Schouten niet lekker en een minuut later was VVV-doelman Delano van Crooij er net op tijd bij om te voorkomen dat hij een steekpass van Ben Scholte tot doelpunt kon promoveren.

Met verse krachten Maarten Pouwels en Bradly van Hoeven in de ploeg, gingen de Drenten verder op jacht naar de gelijkmaker. Het zorgde wel voor gevaar, maar pas in de slotfase leek de gelijkmaker écht in de maak. Na hard werk van Pouwels ging Besuijen in de zestien naar de grond en scheidsrechter Laurens Gerrets wees naar de stip. De arbiter stond er met zijn neus bovenop maar ging uiteindelijk af op zijn assistent, waardoor de strafschop werd teruggedraaid – tot onbegrip van de Emmenaren.

In de laatste minuten was het alles of niets voor Emmen. Met debutant DJ Buffonge in de ploeg en met naast Pouwels ook Piotr Parzyszek in de spits, werden de ballen er vanaf de zijkant ingepompt. Eén keer leek de bal goed te vallen, maar Pouwels werkte de voorzet van Van Hoeven over het doel. In de slotseconden viel nog de 2-0 toen Pepijn Doesburg plotseling oog in oog stond met Eric Oelschlägel en de bal in de goal stiftte.

Aanstaande maandag wacht alweer de volgende wedstrijd, dan komt TOP Oss naar De Oude Meerdijk. Er geldt vrije verkoop, klik hier voor tickets!

VVV-Venlo – FC Emmen: 2-0
50. Michalis Kosidis 1-0
90+4. Pepijn Doesburg 2-0