Geen doelpunten in 'kleine derby'

Voor Jong FC Emmen en BV Veendam was het de voorlaatste competitiewedstrijd van het seizoen. Thuis, dat wil zeggen op het terrein van SVBO, braken de Emmer beloften de lange reeks verloren wedstrijden af met een doelpuntloos gelijkspel. Waarmee de negatieve serie op elf wedstrijden bleef staan. De ‘kleine derby’ ging wel gepaard met veel inzet maar was arm aan hoogtepunten. De reële doelkansen waren op de vingers van een hand te tellen waarbij de gasten lichtelijk in het voordeel waren. Zo moest in de tiende minuut doelman Lennon Ebeltjes ten koste van een gele kaart een doorbraak verhinderen terwijl in de 66e minuut de Emmer sluitpost opnieuw een achterstand wist te verhinderen door een strafschop te stoppen. Niels van Dalen was de onfortuinlijke schutter. Aan de andere kant kreeg de Veendammer doelman Remco van der Veen vrijwel uitsluitend routineklussen te verwerken waardoor de 0-0 eindstand wel is verklaard. Jong FC Emmen sluit de volgende week dinsdag de competitie af met de uitwedstrijd tegen AGOVV Apeldoorn.
Jong FC Emmen: Ebeltjes: Schonewille (46. Wolbers), Görtz, De Roo, Siekman, Schepers, Voorintholt (67. Bernhardt), Hoolsema, Dost, Zwikker (80. Wakker), Van der Weide.

Lennon Ebeltjes (rechts) krijgt hier geel.

Bas Dost ziet zijn voorzet smoren in de Veendammer defensie.

De aanname van Björn Zwikker

De trainers met v.l.n.r: Joseph Oosting, Hendrie Krüzen en Gerry Hamstra.

Lennon Ebeltjes gaat bij de strafschop de goede kant op (Foto’s FC Emmen Media).