Geen doelpunten in Bremen

Ons voorlaatste oefenduel van de voorbereiding zit erop. Een besloten oefenduel op bezoek bij Werder Bremen, dat eerder op de middag al met 6-1 won van FC Groningen, eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Al na een paar minuten leek Rui Mendes de openingstreffer te maken. De Duitse Portugees ging op zijn directe tegenstander af en vond ruimte om te schieten, maar zijn inzet ging net over de korte hoek.

Het bleek echter een van de weinige kansen van de eerste helft te zijn. Mendes was nog een keer dichtbij een grote kans, maar de pass van Ole Romeny was iets te scherp. Ook Jari Vlak noteerde nog een doelpoging, hij kopte na een kluts bij een voorzet van Keziah Veendorp naast het doel. Aan de andere kant moest Eric Oelschlägel eenmaal reddend optreden bij een vrije trap van Nick Woltemade.

Meer kansen, maar goals blijven uit
Dick Lukkien bracht twee nieuwe backs in de ploeg na rust; Arnaud Luzayadio en Jeff Hardeveld vervingen Keziah Veendorp en Lucas Bernadou (linksback Teun Bijleveld schoof door naar het middenveld). Zij zagen hoe Vlak na een korte corner van Mendes hard voorlangs schoot en even later Michaël Heylen met een heerlijk blok een zeer gevaarlijk schot in de kiem smoorde. Zo creëerden beide ploegen gevaar in het eerste kwartier na rust, maar bleef de brilstand gehandhaafd.

Daar leek een kwartier voor tijd verandering in te komen, toen Jens Stage rond de penaltystip veel ruimte kreeg. Maar zijn schot belandde gelukkig recht in de handen van Oelschlägel.

Een paar minuten voor tijd kregen ook wij nog een grote kans op de enige treffer. Mendes brak door aan de rechterkant en kwam zo oog in oog met doelman Michael Zetterer. Die trok in de één tegen één echter aan het langste eind. In de laatste minuut was er nog een grote kans voor Mendes, die op aangeven van Jasin Assehnoun bij een rommelige situatie op een Werder-verdediger stuitte. Zo bleef het bij een doelpuntloos gelijkspel in Bremen.

Volgende week zaterdag spelen we onze laatste oefenwedstrijd van de voorbereiding, dan gaan we om 13.00 uur op bezoek bij Sparta Rotterdam tijdens hun open dag.

Werder Bremen – FC Emmen: 0-0

Werder Bremen: Zetterer; Stark, Stage, Burke, Schmidt, Rapp, Agu, Gruev, Woltemade, Rosenboom, Chiarodia.

FC Emmen: Oelschlägel; Veendorp (46. Luzayadio), Heylen (76. Bijen), Veldmate (63. Dirksen), Bijleveld (63. El Azzouzi); Kieftenbeld, Vlak (81. Scholte); Mendes, Bernadou (46. Hardeveld), Assehnoun; Romeny (71. Ebecilio).