G-voetbalteam succesvol gestart in Bijzondere Eredivisie!

Het G-voetbalteam van FC Emmen is afgelopen weekend begonnen aan de Bijzondere Eredivisie. Het team van trainers Jelle Mars en Jan Dijkgraaf beleefde zondag in Heerenveen een zeer succesvolle en plezierige dag. De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Middels de Bijzondere Eredivisie krijgen G-voetballers een schitterend podium om te laten zien wat er ondanks de beperking op het voetbalveld allemaal wél mogelijk is. De competitie is bedoeld voor spelers tussen tien en achttien jaar.

AFC Ajax

Het G-voetbalteam van FC Emmen mocht de allereerste wedstrijd in de Bijzondere Eredivisie aftrappen tegen AFC Ajax. Na een 1-0 achterstand was de ruststand 1-1, door een prachtig doelpunt uit een vrije trap. Na rust scoorde Ajax direct de 2-1. Er werd werkelijk alles aan gedaan om de gelijkmaker te scoren in de tweede helft, maar na dertig minuten spelen moest FC Emmen toch haar meerdere erkennen in Ajax.

FC Groningen

In de tweede wedstrijd trad het G-voetbalteam aan tegen FC Groningen. Het team liet er geen gras over groeien en stond bij rust al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Na rust liep FC Emmen uit naar 4-0 ondanks aandringen van de Groningers.

FC Emmen – Feyenoord

Na afloop van de wedstrijden was er nog een verrassing voor de spelers en speelsters van FC Emmen. Nadat zij de media als ware profs te woord hadden gestaan, werd verteld dat zij als team naar de wedstrijd FC Emmen – Feyenoord gingen. Het was de afsluiting van een prachtige dag!

20 oktober in Emmen

FC Emmen is een van de tien profclubs die deelneemt aan de Bijzondere Eredivisie. Tijdens de competitie die verder bestaat uit ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Groningen, sc Heerenveen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht, worden meerdere wedstrijden op één dag gespeeld.

Aanstaande zondag reist het G-voetbalteam af naar Utrecht, waar het zal aantreden tegen FC Utrecht en ADO Den Haag. Ook Emmen is een van de speelsteden en wel in de derde speelronde van de Bijzondere Eredivisie. FC Emmen speelt zondag 20 oktober in stadion De Oude Meerdijk voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard, ‘thuis’ tegen VVV Venlo en Excelsior Rotterdam. Toegang is gratis en het publiek is op zondag 20 oktober van harte welkom bij een echt voetbalfeest waar het plezier vanaf spat.