Terug naar overzicht Terug

G-voetballers schitteren tijdens koningsdag


Afgelopen zaterdag vierde de koning zijn verjaardag in Emmen. Voor de G-voetballers van FC Emmen was in dit spectaculaire feest een prachtige rol weggelegd om Koningsdag nóg specialer te maken. Samen met het G-voetbalteam van vv Drenthina schitterden de G-voetballers van onze club in de binnenstad van Emmen.

Een deel van het Raadhuisplein was voor deze gelegenheid omgetoverd tot een waar Sportplein. Op dit plein lag een speciaal voetbalveld, inclusief doelen, om het mooie spelletje voetbal met iedereen te delen. De trainers van de G-voetbalteams van FC Emmen en vv Drenthina gaven hier een gezamenlijke training waar alle fanatieke spelers zich konden uitleven. 

Wie wou, kon meedoen aan een penalty shoot-out. Niet iedereen van het koningshuis waagde zich aan deze uitnodiging, maar ze namen voldoende tijd om even een kijkje te nemen bij de g-voetballers toen de route langs het Sportplein kwam. Hier stonden de spelers te stralen in het unieke oranje tenue van FC Emmen, die speciaal was ontworpen voor het bezoek van de koning aan Emmen. Het bleek een extra motivatie voor de spelers om hun voetbaltalent te tonen aan het publiek. De G-voetballers lieten deze ochtend zien dat voetbal voor iedereen is, ongeacht achtergrond of beperking. De passie en doorzettingsvermogen van de G-voetballers maakten hen deze dag allemaal tot ware koningen en koningen!

G-voetbal bij FC Emmen
Bij FC Emmen zijn op dit moment drie G-voetbalteams actief. Deze teams kwamen in april ook allemaal in actie en dat is hier te lezen.

Het Bijzondere Eredivisie-team is het junioren G-voetbalteam van de club. Zij spelen in de Bijzondere Eredivisie en nemen het daarin op tegen de G-voetbalteams van andere betaald voetbalclubs. 

FC Emmen beschikt ook over twee senioren G-voetbalteams. De G1 en de G2 nemen deel aan de reguliere competitie vanuit de KNVB. Deze maand namen beide teams deel aan het KNVB-bekertoernooi. Hier kwamen alle verenigingen uit Noord-Nederland die G-voetbal aanbieden samen om een toernooi af te leggen.