Terug naar overzicht Terug

Frank Maatje benoemd tot Financieel Directeur


Frank Maatje wordt per direct Financieel Directeur bij FC Emmen. De in Emmen geboren en getogen 35-jarige Drent bekleedde vanaf 2012 de functie van Manager Financiële zaken.

Maatje maakte in de jaren ’90 kennis met de enige profclub uit Drenthe als supporter, toen hij samen met zijn vader regelmatig wedstrijden bezocht. In seizoen 2009/2010 liep hij in het kader van zijn studie Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen stage bij FC Emmen. Vanuit deze stage kwam hij via het netwerk van FC Emmen aan een baan als controller bij Veiligheidszorg Drenthe en door de sponsorrelatie behield hij het contact met de club. Mede daardoor speelde hij ook een rol bij de actie ’schoon schip’ ofwel ‘FC Emmen 2.0’ onder leiding van Ronald Lubbers.


In juni 2012 werd Maatje Manager Financiële zaken, een functie waarin hij meer en meer betrokken raakte bij zaken van de KNVB. Zo zat hij vanaf 2015 in het financieel platform van de Coöperatie Eerste Divisie en was hij later onderdeel van de commissie die verantwoordelijk was voor de vernieuwing van het KNVB-licentiesysteem. Vanaf maart 2019 was Maatje namens FC Emmen de vaste afgevaardigde bij alle KNVB en Eredivisie CV vergaderingen.

“De laatste twee seizoenen opereerde Frank onder toeziend oog van het bestuur steeds meer zelfstandig in een tijd dat de begroting flink groeide, maar werd tegelijkertijd een reserve gevormd voor moeilijke tijden, zoals nu. De club staat er op het gebied van financieel beleid goed op bij de KNVB. In zijn nieuwe functie als statutair directielid zal Frank zich vooral bezighouden met de financiën, contractuele zaken en het KNVB-lidmaatschap,” aldus voorzitter Ronald Lubbers namens het bestuur van de club.

Maatje over zijn benoeming: “Ik voel me hier op mijn plek bij deze mooie club en heb het een eer gevonden om de laatste seizoenen samen met een groep fijne collega’s bij FC Emmen te mogen meegroeien in de eredivisie. Bovendien denk ik dat wij als club een volgende stap kunnen maken door middel van het nieuwe stadion waar we momenteel mee bezig zijn. Ik kijk ernaar uit om in mijn nieuwe functie onderdeel te mogen zijn van deze volgende fase.”