Terug naar overzicht Terug

Fortuna Sittard in Emmen altijd lastig


Van voordeel voor FC Emmen kan wellicht zijn dat Fortuna momenteel, in elk geval wat de uitslagen betreft, even in een dipje lijkt te zitten. Toch is het geen ploeg om zo maar eventjes over heen te lopen. Het staat momenteel op de tiende plek en heeft exact twee maal zoveel punten dan FC Emmen. De formatie van trainer Willy Boessen had in de maand oktober een imponerende reeks van vier achtereenvolgende overwinningen met 9 goals voor en 0 tegen waardoor een week lang de tweede positie werd bezet. Die plaats kon niet worden  vastgehouden maar een stevige middenmoter is Fortuna gebleven. Topscorers zijn Patrick N’Koyi en Abdelaziz Khalouta met negen en acht goals.

De laatste weken draait Fortuna stroef, zo werd uit de laatste vier duels slechts een punt gepakt. Het doel om de play offs te halen, raakt daardoor een beetje uit het zicht. Winst in Emmen zou de ploeg dan ook goed uit komen. Volgens de statistieken is de kans op punten behalen in het Univé stadion ook  erg groot. Van de laatste zes onderlinge duels in Emmen wonnen de Limburgers er liefst vijf en een maal werd gelijkgespeeld. De laatste thuiszege van FC Emmen dateert van 13 januari 2006 toen het 2-1 werd.


 

Ruslan Valeev scoorde in FC Emmen-Fortuna Sittard op 13 januari 2006.

FC Emmen-Fortuna Sittard is de return van 24 augustus j.l. toen de Emmenaren in Zuid Limburg een 3-1 nederlaag te slikken kregen. Een ietwat vreemde wedstrijd omdat FC Emmen in het eerste half uur de dominerende ploeg was, maar tussen enkele geweldige hoosbuien door in de tweede helft de draad kwijtraakte. ,,Ik was uitgegaan van drie punten’’, zei een teleurgestelde trainer Joop Gall toen. Maandagavond krijgt hij met zijn ploeg de kans op revanche. De opstelling is in vergelijking met Helmond Sport ongewijzigd. Van der Vlag: Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Velda, Hiariej, Metaj, Wijks, Ter Heide, Mamadov.