Terug naar overzicht Terug

Fluitsignaal Scoor een Boek! 2021


Woensdag 27 mei heeft ‘Het Fluitsignaal’ plaatsgevonden van Scoor een Boek! 2021. De leerlingen, van verschillende basisscholen uit de gemeente Emmen en Coevorden, hebben op De Oude Meerdijk leuke en sportieve activiteiten uitgevoerd.


In samenwerking met Biblionet Drenthe, Bibliotheek Emmen en Bibliotheek Coevorden hebben basisschoolleerlingen van groep 5 & 6 meegedaan aan het project Scoor een Boek!. Hierin werden zij uitgedaagd om in tien weken zoveel mogelijk boeken te lezen en dit in combinatie met sporten. Door de huidige tijd en maatregelen omtrent corona waarin we leven, moest er creatief worden nagedacht over de activiteiten. Zo werden de kinderen digitaal voorgelezen door spelers van FC Emmen op hun digibord in de klas!

De afsluiting kon voor een aantal scholen wel fysiek plaatsvinden, volgens alle richtlijnen van het RIVM, in De Oude Meerdijk.
Op het hoofdveld van FC Emmen waren zeven activiteiten uitgezet, waaronder een 20-meter lange stormbaan, FC Emmen-springkussen en een FC Emmen-gatendoel. Er kan worden teruggekeken op een succesvolle ochtend met veel lachende gezichten!