FC Zwolle komt graag naar Emmen

In de laatste tien onderlinge duels in Emmen lukte dat slechts een keertje. Dat was op 20 februari 2009 toen het na negentig minuten plus drie minuten extra tijd 1-0 werd. Matchwinner werd Robbie Haemhouts die in de 91e minuut een vrije trap ineens achter de Zwolse doelman Dolf Kerklaan schoot. Voor het overige waren er zeven nederlagen in de laatste tien en twee gelijke spelen. De 1-0 werd behaald onder leiding van Alami Ahannach die als interim-coach optrad.
In Emmen herinnert men zich liever aan 14 januari 2011. Op de eerste speeldag in het jaar 2011 stond FC Zwolle-FC Emmen op het programma. De ongenaakbare koploper tegen het op de tiende plek staande FC Emmen. Het werd een spektakelstuk van jewelste met op het einde FC Emmen met een 4-3 stand als winnaar. Bij FC Emmen waren Tjaronn Chery en Eldridge Rojer in topvorm maar toch leek de ploeg de verwachte nederlaag tegemoet te gaan. Het stond ook met 3-1 achter maar via treffers van Guus de Vries en Eldridge Rojer kwam FC Emmen toch terug tot 3-3. Bij FC Zwolle was inmiddels Joey van den Berg met rood naar de kant gegaan en in de officiële 90e minuut voltrok Hans Denissen het vonnis over de verbijsterde Zwollenaren.

Robbie Haemhouts in duel met FC Zwolle doelman Dolf Kerklaan.