FC Twente wint in kolkend Univé stadion van Ajax

Het Univé stadion was voor het duel FC Twente-Ajax met achtduizend bezoekers zo goed als uitverkocht. Zij zorgden voor een geweldige sfeer waarin de wedstrijd aanvankelijk iets bij achter bleef. De voornamelijk FC Twente aanhangers zagen een matige eerste helft waarin Ajax kort voor rust via Luis Suarez de leiding nam. Na rust domineerde FC Twente hoewel het de hulp van scheidsrechter Ben Haverkort nodig had om op gelijke hoogte te komen. Jan Vertonghen kreeg een bal tegen de arm geschoten maar Haverkort zag er een strafschop in. Blaise N’Kufo benutte de trap van elf meter en zorgde daarna met de 2-1 voor groot enthousiasme onder de Twentse aanhang die na afloop na lang bleef nagenieten van de triomf.

Voor scheidsrechter Ben Haverkort was het een bijzondere wedstrijd omdat hij als man uit de streek en oud-FC Emmen speler nimmer een officiële wedstrijd in Emmen krijgt toegewezen. Hij mocht dus letterlijk als een thuisfluiter worden beschouwd. Hij had geen gemakkelijke avond en deelde maar liefst acht maal geel uit.