Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zet eerste schreden in het nieuwe seizoen


FC Emmen is vandaag van start gegaan met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Dick Lukkien en zijn assistenten Casper Goedkoop, René Grummel, Bas Sibum en keepertrainer Richard Moes 25 spelers begroeten.Na het gebruikelijke praatje vooraf werd eerst even de conditie getest van de spelers, behalve Nick Bakker die apart trainde door een nog slepende blessure, maar hij verwacht wel aan het eind van de week aan te kunnen sluiten bij de groep. Na enkele looprondjes werd begonnen aan de Interval Shuttle Run Test onder leiding van Wouter Welling. Bij deze intervaltraining werd steeds het tempo opgevoerd, Bij de vijfde korte sprint werd de groep steeds kleiner toen het tempo boven de 16km per uur kwam te liggen. Uiteindelijk bleef Glenn Bijl het langst in de race

Daarna nam trainer Dick Lukkien de leiding weer in handen en werden verschillende oefeningen afgewerkt. De training werd afgesloten met een partijtje op een half veld.

Oefenwedstrijd tegen vv Emmen

Op de eerste oefenwedstrijd hoeft niet lang te worden gewacht want die is reeds aanstaande vrijdag. Op het terrein van de vv Emmen is de zondageersteklasser Emmen de eerste tegenstander. De amateurclub heeft zich ook versterkt met o.a. een kwartet spelers die vorig seizoen deel uitmaakten van het FC Emmen onder 19 kampioensteam. Jochem Scholten, Sander de Grote, Mark van den Berg en Raphael Ngendakumana hebben de overstap gewaagd. Het duel begint om 19.00 uur.

IMG_2225

IMG_2240

IMG_4360

IMG_2246

IMG_2227

IMG_4371

IMG_2234

Foto’s: Bennie Wolbers.