Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zet zegereeks voort met winst op Eagles


 De tweeduizend toeschouwers die de bittere kou trotseerden zijn voor zo ver het FC Emmen aanhangers waren behoorlijk aan hun trekken gekomen. Het was zeker niet zo dat de roodwitte formatie van trainer Joop Gall de Eagles uit Deventer van de mat speelden, maar met een hartverwarmende inzet werd voor de winst gevochten. Met als beloning dus de drie punten waarmee de vierde achtereenvolgende competitie overwinning werd behaald. Een feit dat voor het laatst in het seizoen 2005/06 werd bereikt toen achtereenvolgens Fortuna, Cambuur, AGOVV en TOP Oss werden bedwongen. Bovendien deelt het hiermee de eerste plaats in de strijd om de vierde periode waarin het samen met FC Volendam en Fortuna zes uit twee heeft. Aanstaande maandag komt ijs en weder dienende Cambuur op bezoek maar jammer genoeg is dit nog een restant uit een eerdere periode.


 

Eldridge Rojer viert de 1-0 met Kay Velda en Ruud ter Heide in de achtervolging (Foto: Boudewijn Benting)

 

Foto: Boudewijn Benting.

Go Ahead Eagles-trainer Erik ten Hag had zich de wedstrijd geheel anders voorgesteld. ,,Het was belangrijk voor ons om te winnen. We maakten het spel, wat FC Emmen ook toeliet, kregen ook kansen maar scoorden niet. Uiteindelijk was het een vervelende avond voor ons waarbij ik moet toegeven dat FC Emmen vanuit een goede organisatie speelden en veel beleving toonde.’’ Joop Gall zag zijn voormalige club een sterke beginfase hebben. ,,Ze waren toen de bovenliggende partij en de 1-0 was ook een tikkeltje tegen de verhouding in. De goal van Eldridge Rojer was echter een wereldgoal. In de tweede helft hadden we minder problemen hoewel Go Ahead nog wel een keertje de lat raakte. De gasten gingen wat geforceerder spelen wat ons natuurlijk in de kaart speelde.’’

FC Emmen kent momenteel veel blessures waardoor Joop Gall wat noodverbanden moest aanleggen. Zo speelde Marvin Wijks vanuit de tweede lijn en voorin mocht Elson do Rosario Almeida voor het eerst dit seizoen in actie wat hij overigens prima deed. Maar het verband was er een beetje uit natuurlijk en na een half uur moest bovendien nog Tom Hiariej geblesseerd uitvallen. Hij werd vervangen door Yannick de Wit. Go Ahead Eagles had inmiddels al een paar aardige mogelijkheden gehad met als hoogtepunt een  spetter van Xander Houtkoop op de paal. Het compact spelende FC Emmen doorstond deze moeilijke fase, met een hoofdrol voor doelman Peter van der Vlag, en kreeg wat meer grip op het duel. Vier minuten voor rust kreeg het bovendien een geweldige opsteker in de 1-0 van Eldridge Rojer. Hij prikte de bal vanaf de zijkant in de verste hoek: 1-0.

 
Foto: Bennie Wolbers.

 
Marvin Wijks op weg naar de 2-0 (Foto: Gerrit Rijkens).

Go Ahead Eagles probeerde na de rust de stand in ieder geval recht te trekken en was er dichtbij toen Quincy Promes in de 59e minuut met een geweldige uithaal de paal raakte buiten bereik van doelman Peter van der Vlag. Het ontstellend hard werkende FC Emmen gaf echter beduidend minder kansen weg dan in het eerste half uur voor de pauze en leek uiteindelijk vier minuten voor het reguliere einde in veilige haven te komen toen Marvin Wijks uit een counter na een assist van Ruud ter Heide vrij baan kreeg maar over schoot. Hij maakte het daarmee nog nodeloos spannend hoewel een minuut later een rode kaart voor Xander Houtkoop FC Emmen natuurlijk niet slecht uit kwam. Wijks kreeg echter in de tweede minuut van de extra tijd een herkansing na aangeven van Yannick de Wit en haalde deze keer wel de trekker over: 2-0. ,,Goed gedaan FC Emmen’’, complimenteerde trainer Joop Gall zijn team en die lof was verdiend.

  

Elson do Rosario Almeida speelde voor het eerst sinds tijden een volledige wedstrijd (Foto: Gerrit Rijkens).


 

De ontlading aan de zijlijn (Foto: Bennie Wolbers).

FC Emmen-Go Ahead Eagles 2-0 (1-0). 41. Rojer 1-0, 90. Wijks 2-0. Scheidsrechter: Bax. Rode kaart: 87. Houtkoop (Go Ahead Eagles). Gele kaart: Kunst (FC Emmen), Jop van der Linden, Türüc (Go Ahead Eagles). Toeschouwers: 2080.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Antoine van der Linden, Kunst, Wijks, Hiariej (29. De Wit), Velda (75. Görtz), Almeida, Ter Heide, Rojer (82. Jones).
Go Ahead Eagles: Marsman; Schenk, Kromkamp (14. Jop van der Linden, 82. Philips), Vriends, Karami, Türüc, Promes, Overgoor, Houtkoop, Kolder, Peters (59. Antonia).