Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zet volgende stap: Wim Beekman directeur


Met onmiddellijke ingang is er een nieuwe algemeen-directeur in de persoon van Wim Beekman en een driehoofdig bestuur onder voorzitterschap van Ronald Lubbers met als leden Herman Harms en Hinke Bakker.

Wie de namen leest, ziet direct dat er sprake is van een breed bestuur met sterke regionale binding. Wim Beekman is een ondernemer uit Emmen die zijn sporen in de zakenwereld heeft verdiend. De misschien wat minder in de publiciteit tredende nieuwe bestuursleden Herman Harms en Hinke Bakker zijn respectievelijk afkomstig uit Klazienaveen en Coevorden. Na de benoeming van Wim Beekman als algemeen-directeur zal zijn voorganger Jan van Erve voor ondersteuning als commercieel-directeur zorgen.


 

Het nieuwe bestuur en dagelijkse leiding met op de voorgrond v.l.n.r: Jan van Erve, Ronald Lubbers en Wim Beekman. Achter v.l.n.r: Hinke Bakker en Herman Harms.

  

Jan van Erve, Wim Beekman en Ronald Lubbers (Foto’s: Boudewijn Benting)

 

Wim Beekman aan het woord.

 

Grote belangstelling voor de persconferentie (Foto’s: Bennie Wolbers)

Nieuwamsterdammer Wim Beekman is opgetogen over de nieuwe bestuur top die diep is geworteld in de regio. ,,Ik moet mijn voorgangers dan ook bedanken voor het neerzetten van de basis. Er staat nu een stevig fundament waarop we verder kunnen bouwen.’’ De 46-jarige Wim Beekman was tot voor kort eigenaar van de C1000 supermarkt in Angelslo maar heeft de zaak verkocht. Wat hij vervolgens zou gaan doen had hij nog niet besloten. ,,Tot een paar weken geleden FC Emmen aan de bel trok. Met die club had ik altijd een goede band en dit leek me een aardige uitdaging. Met zijn allen de handen uit de mouwen steken om de voorwaarden te scheppen voor trainer Joop Gall om goede prestaties te kunnen leveren. We zullen creatief moeten zijn, het is niet alleen maar zaak er geld in te storten maar er zijn ook andere manieren om de club te steunen. De binding met de regio vind ik ook heel belangrijk. Spelers uit deze omgeving moeten er weer trots op zijn om voor FC Emmen te kunnen spelen.”

FC Emmen gaat het komende seizoen in met een begroting van 2.75 miljoen euro waarvan 1.2 miljoen is bestemd voor spelers en technische staf. Verder is de jeugdafdeling weer compleet wat het aantal elftallen betreft. Wat nog ontbreekt is een beloftenelftal, dat komt een seizoen later. Als speeltijd in het komende seizoen is voor zaterdag 18.45 uur gekozen.