Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zet ‘vergeten kinderen’ in de schijnwerpers


Een onvergetelijke avond voor twaalf kwetsbare kinderen in Emmen afgelopen zaterdag. Zij kregen de kans om met de spelers van FC Emmen en scheidsrechter Bas Nijhuis het veld op te lopen tijdens de wedstrijd FC Emmen – Vitesse (2-2). Natuurlijk was het kijken van de wedstrijd ook onderdeel van het programma. Als klap op de vuurpijl werden de kinderen deze avond opgehaald en weer thuisgebracht met de FC Emmen-spelersbus.


FC Emmen-spelersbus
Normaliter wordt de spelersbus van FC Emmen ingezet om de spelers en trainers van FC Emmen naar uitwedstrijden te vervoeren, maar rondom de wedstrijd FC Emmen – Vitesse reed de spelersbus met kinderen, ouders en begeleiders van Wender Emmen naar De Oude Meerdijk. Speciaal voor deze avond stelde Drenthe Tours de FC Emmen-spelersbus beschikbaar.

Oplopen
Bij aankomst was er nog even tijd voor de kinderen om te spelen op het HIERKOMIKWEG-plein. Terwijl de ouders alvast op de tribune plaatsnamen, kleedden de kinderen zich om in het FC Emmen-tenue. De twaalf kinderen mochten immers aan de hand van de FC Emmen-spelers en scheidsrechter Bas Nijhuis oplopen.

Eenmaal weer omgekleed werd gezamenlijk de wedstrijd gekeken vanaf de tribune. Zo zagen zij FC Emmen een 0-2 achterstand nog ombuigen naar een 2-2 gelijkspel. Ook wat drinken en lekkers mocht tijdens de wedstrijd niet ontbreken. Na de wedstrijd ontvingen alle kinderen hun eigen FC Emmen-trainingsshirt in de FC Emmen-spelersbus, die hen ook weer thuisbracht.

Dankwoord
Een speciaal dankwoord gaat uit naar Ben Kwijt, dat deze onvergetelijke avond voor de kinderen, ouders en begeleiders van Wender Emmen mogelijk maakte door de wedstrijdkaarten, de comsumptiemunten en het FC Emmen-trainingsshirt beschikbaar te stellen.

Het Vergeten Kind
Tijdens de week van Het Vergeten Kind, die plaatsvond van 29 januari tot en met 4 februari, werd er speciaal aandacht gevraagd voor kwetsbare kinderen onder ons. FC Emmen droeg een steentje bij door twaalf kinderen in Emmen een unieke avond te bezorgen op De Oude Meerdijk.