FC Emmen zet streep onder seizoen 2007/08

FC Emmen begon in de laatste oefenwedstrijd van het naseizoen overdonderend. Na zeven minuten spelen was thuisploeg Nieuw Buinen reeds op een 0-2 achterstand gezet die na twintig minuten spelen tot 0-4 was uitgebreid. Maar daarna haperde de doelpuntenmachine om pas in het laatste kwartier van de wedstrijd weer op gang te komen wat uiteindelijk een 7-2 winst tot gevolg had.
FC Emmen had in Mbemba Conte een speler op proef. De uit Guinee afkomstige linkspoot speelde een paar seizoenen geleden in de beloften van FC Twente maar brak niet door. Daarna speelde hij voor enkele non-league clubs in Engeland om uiteindelijk in de hoofdklasse te belanden. Hij kon het redelijk bijbenen en had zelfs de eerste grote kans in de wedstrijd maar schoot in de derde minuut vanaf een meter of acht over. FC Emmen scoorde vlot daarna via Geoffrey Verweij en Morten Friis. Frank Broers schoot een vrije trap ineens langs doelman Mark Drenth en Morten Friis zorgde voor de 0-4. De Deen had ook voor 0-5 kunnen zorgen toen hij een strafschop mocht nemen nadat Geoffrey Verweij onderuit was gehaald. Zijn inzet werd echter door Drenth gestopt en ook de rebound was niet aan Friis besteed. Op slag van rust schoot Daniël Manning aan de andere kant vanaf elf meter wel raak zodat de rust met 1-4 in ging. Opnieuw Manning, met ploeggenoten Gerrie Snip, Jarno Voorintholt, Roy Feiken en Nick Oosting behorende tot het contingent spelers die voor korte of langere tijd in de jeugd van FC Emmen hebben gespeeld, verkleinde na de pauze tot 2-4.  In de slotfase kon FC Emmen de winst echter naar een draaglijke 2-7 tillen. Waaronder een vrije trap ineens van Sergio van Dijk die tevens nog een keer de lat raakte.
Nieuw Buinen-FC Emmen 2-7. 6. Verweij 0-1, 7. Friis 0-2, 19. Broers 0-3, 20. riis 0-4, 44. Manning (strafschop) 1-4, 55. Manning 2-4, 78. Sergio van Dijk 2-5, 86. Sergio van Dijk 2-6, 88. Pannekoek 2-7.
FC Emmen: Ebeltjes (67. Koops): Bevaart (46. Demeijer), Breinburg (46. Biyadat), Broers (46. Van der Kruis), Siekman, Kamps, Conte, Pannekoek, Verweij (46. Schepers), Dost (46. Sergio van Dijk), Friis (46. Hoolsema).