Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zet oefencampagne voort met 4-0 winst


FC Emmen heeft nog niet echt een eigen gezicht. Het handvol testspelers dat de vorige week nog van de partij was, werd niet voor het trainingskamp in Ees uitgenodigd. Van het vijftal is FC Emmen overigens nog in gesprek met Cenk Uguz over een eventuele verdere samenwerking. Omdat Bart de Groot en Randy Rustenberg niet beschikbaar waren en reserve goalie Harmen Kuperus niet werd ingezet, waren er nog slechts tien Emmenaren beschikbaar. Dat was dan gelijk het basiselftal in de eerste helft aangevuld met Michal Mravec, een nieuwe testspeler. Mravec was eerder op proef bij Cambuur en had daar een goede indruk achter gelaten. De Leeuwardenaren wilden desondanks niet verder met de geboren Slovaak die vier jaar in de Verenigde Staten voor de University of Alabama at Birmingham heeft gespeeld. Hij werd vervolgens ingelijfd door Sporting Kansas City uit de Major League Soccer waarvoor hij in het reserveteam uit kwam. Michal Mravec werd in Borger centraal achterin geposteerd naast Sander Fischer. Hij maakte beslist een goede indruk en toonde zich vooral sterk in de passing. Hoe hij onder druk reageert valt in partijtjes tegen amateurs natuurlijk moeilijker te beoordelen.
FC Emmen kon in Borger niet echt een overtuigende uitslag neerzetten. Na een snelle kopgoal van Ruud ter Heide op een voorzet van Mravec werd het na ruim een kwartier spelen 0-2 via een pegel van afstand van Michel Poldervaart en dat was het zo ongeveer. Wel was Kay Velda met een knal op de lat dicht bij een derde Emmer treffer.
Na de thee kwam in feite een beloftenteam van Heerenveen/Emmen in het veld. Met voor Emmen als opvallende speler linkerverdediger Mike Koenders. De uit Emlichheim afkomstige Duitser ging twee jaar geleden uit de jeugd van FC Emmen over naar de Voetbalacademie Heerenveen/Emmen en kreeg onlangs een contract. In de spits stond met Arsenio Valpoort de topscorer uit de A-jeugd. Hij legde er het afgelopen seizoen zestien in en maakte in Borger zijn faam waar door twee keer te scoren en bepaalde daarmee de eindstand op 0-4.
Regioteam – FC Emmen 0-4. 5. Ter Heide 0-1, 18. Poldervaart 0-2, 50. Valpoort 0-3, 70. Valpoort 0-4. Scheidsrechter: Boekholt. Toeschouwers: 250.
FC Emmen, eerste helft: Zeinstra; Kunst, Mravec, Fischer, Görtz, Velda, Poldervaart, De Vries, Wolters, Ter Heide, De Visscher.
Tweede helft: Wouda; Bakker, Otigba, Huntink, Koenders, Shayesteh, Erikson, Ziyech, Seymonsson, Valpoort, Plat.


 

Michal Mravec aan de bal.

 

Mike Koenders

 

Arsenio Valpoort (19) scoorde twee maal.