Terug naar overzicht Terug

FC Emmen zaterdag tegen talententeam Schalke 04


FC Emmen treedt aanstaande zaterdag in Erica aan voor de oefenwedstrijd tegen het onder 23 jaar elftal van Schalke 04. De wedstrijd begint om 15.00 uur.


Schalke 04 U23 is het oudste team uit de zogenaamde ‘ Knappenschmiede’ zoals de jeugdopleiding van Schalke 04 wordt genoemd. Het elftal speelt in de Regionalliga West, het vierde niveau in Duitsland. Het speelt zijn thuiswedstrijden afwisselend in Bottrop en Wanne-Eickel. In het afgelopen seizoen eindigde de ploeg als elfde van achttien ploegen. Het onder 23 elftal van de Bundesligist Schalke 04 is al langdurig in training en speelde al op 29 juni de eerste oefenwedstrijd. Het afgelopen weekeinde werd deel genomen aan een toernooi in Lüneburg waar de ploeg van de nieuwe trainer Jürgan Luginger als vierde eindigde. “Luginger heeft assistentie van een aantal prominenten met vele jaren bundesliga ervaring waarvan de club er uiteraard voldoende heeft. Zo worden de keepers getraind door Christian Wetko die 114 maal in de Bundesliga keepte. De andere assistent is ex-international Jörg Böhme.

Schalke 04 U23 (in het blauw) vorige week actief in Lüneburg.

De selectie van Schalke 04 U23 is weer helemaal vernieuwd. Er is een handvol spelers van buitenaf aangetrokken terwijl er verder tien spelers uit de A-jeugd zijn doorgstroomd; het elftal dat in het afgelopen seizoen kampioen van Duitsland werd.