Terug naar overzicht Terug

FC Emmen woensdag in Klazienaveen tegen SV Meppen


FC Emmen zet het oefenprogramma aanstaande woensdag voort met een wedstrijd tegen het Duitse SV Meppen. De wedstrijd tegen de club uit de Regionalliga Nord wordt op het terrein van de vv Klazienaveen gespeeld en begint om 19.00 uur, de entree is €5,-.


SV Meppen heeft wat financiële middelen betreft een forse stap achteruit moeten doen. Zo is het full professionalisme afgeschaft en wordt er alleen maar laat in de middag getraind. Desondanks lijkt trainer Christian Neidhart een sterke selectie op de been te hebben gebracht. Dat blijkt uit de uitslagen van oefenduels in de afgelopen weken. Zo werden duels tegen een klasse hoger spelende clubs gewonnen. Sportfreunde Lotte werd met 2-1 geklopt en SC Paderborn, de ex-club van Rick ten Voorde dat inmiddels naar de 3. Liga is gedegradeerd, werd met 3-2 verslagen. In het afgelopen weekeinde eindigde SV Meppen ongeslagen als tweede op een toernooi in Loga. Met ex-FC Twente speler Merlin Schütte als proefspeler, werd met 3-0 van Frisia Loga gewonnen, Werder Bremen 2 met 2-1 verslagen (met een doelpunt van Menno Heerkes) en tegen toernooiwinnaar Rot Weiss Essen gelijkgespeeld.

SV Meppen zag sterkhouders Johan Wigger (naar HHC Hardenberg) en Viktor Maier (naar FC Emmen) vertrekken maar kreeg een Nederlandse kolonie terug. Doelman Jeroen Gies en Youri ter Arkel zijn afkomstig van FC Groningen en Menno Heerkes heeft Heracles ingeruild voor SV Meppen.

FC Emmen begint de competitie op 8 augustus, SV Meppen start al op 29 juli thuis tegen Eintracht Braunschweig 2. In het komende weekeinde moeten de Meppeners bekeren tegen Vorwärts Nordhorn.