FC Emmen wint 'uitzwaaiwedstrijd' met 9-0

FC Emmen zit midden in de voorbereiding op de play off wedstrijd tegen Roda JC en in het kader hier van werd een oefenduel tegen de kersverse zaterdag hoofdklasser HZVV ingelast. Het werd een forse 9-0 zege voor de Emmenaren die voor rust met de waarschijnlijke basisformatie aantraden en na de thee kreeg de ‘tweede keus’ de ruimte.

Cas Peters scoorde twee maal (Foto: Bennie Wolbers).

HZVV had in november j.l. nog voor een verrassing gezorgd door een combinatieteam van FC Emmen met 4-1 te verslaan maar was in deze ‘uitzwaai wedstrijd’ richting play offs volstrekt kansloos. Voor rust stond de mogelijke basisformatie in het veld uitgezonderd Roland Bergkamp die met lichte spierklachten aan de kant bleef. Voor hem mocht Arjen Hagenauw een hele wedstrijd spelen. FC Emmen begon flitsend want al na 36 seconden lag de bal achter doelman Hidde Streutker die geen vreemde in de JENS Vesting is want hij traint regelmatig met de selectie van FC Emmen mee. De doelpuntenmaker was Niek Vossebelt na voorbereidend werd van Cas Peters. Peters nam zelf de 2-0, na een pass van Tim Siekman,  en 3-0 voor zijn rekening. Op slag van rust knalde Boy Deul de 4-0 achter Streutker. FC Emmen kreeg meer mogelijkheden maar was soms te slordig met de laatste pass.

Arjen Hagenauw (18) in een kopduel verwikkeld.

Alexander Bannink speelde een helft.

HZVV doelman Hidde Streutker probeert Cas Peters het scoren te beletten (Foto: Gerrit Rijkens).

Na rust bleef alleen Hagenauw staan maar het gelegenheidselftal ging door met scoren. Leandro Resida schoot met een fraai schot van buiten de zestien de 5-0 binnen. Vervolgens was Arjan Hagenauw twee maal achtereen succesvol. Soufiane Laghmouchi zorgde voor de laatste twee Emmer treffers. Tussen de 8-0 en 9-0 kreeg HZVV, dat zonder topscorer Frank Strijker speelde, de kans op de eretreffer via Akkerman maar FC Emmen sluitpost Eser Elmali redde prima.
FC Emmen-HZVV 9-0. 1. Vossebelt 1-0, 28. Peters 2-0, 35. Peters 3-0, 43. Deul 4-0, 63. Resida 5-0, 64. Hagenauw 6-0, 74. Hagenauw 7-0, 80. Laghmouchi 8-0, 89. Laghmouchi 9-0. Toeschouwers: 400.
FC Emmen, eerste helft: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Siekman, Olijve, Vossebelt, Bannink, Deul, Hagenauw, Peters.
FC Emmen, tweede helft: Elmali; Almeida, De Groot, Menting, Boekholt, Gall, Mannes, Bos, Resida, Hagenauw, Laghmouchi.