FC Emmen wint tweede oefenwedstrijd nipt van VV Emmen

Het was een wereld van verschil, de tweede helft van het oefenduel van FC Emmen gisteren tegen SVV’04 en de tweede helft van het oefenduel van de Emmenaren tegen de amateurs van Emmen. Dat duel werd zaterdagavond gespeeld. Het eindigde na een 0-3 ruststand in 2-3. FC Emmen scoorde in Schoonebeek na rust acht keer, maar op het veld van vv Emmen scoorde de eredivisionist in de tweede helft niet.

Tot aan de thee was er evenwel niets aan de hand voor de formatie van trainer Dick Lukkien: al na acht minuten leidde FC Emmen door een fraai afstandsschot van Anco Jansen die samen met Luciano Slagveer in de aanvalslinie begon. Jansen zorgde voor veel creativiteit en zwierf door de gehele voorste linie met als gevolg dat er aardig wat kansen ontstonden. Luciano Slagveer kreeg een paar beste mogelijkheden en ook Alexander Bannink. Laatstgenoemde scoorde in de 24ste minuut de 0-2. Het was ook een schot van afstand. Op slag van rust werd het 0-3 toen wederom Jansen trefzeker was. Deze keer schoot hij vanaf de stip raak.

Zondag eersteklasser vv Emmen deed het tot aan de rust helemaal niet slecht en verdedigde vooral ‘kort’. De ploeg kwam tot één kans, maar kreeg in de tweede helft meer kansen. De ploeg scoorde ook nog twee keer: Patrick Eberhard zorgde in de zeventigste minuut voor de 1-3 en Jan Jaap Wever bracht drie minuten later de spanning voor het thuispubliek helemaal terug door de 2-3 te maken. FC Emmen creëerde na rust te weinig om echt gevaarlijk te worden, maar won wél het tweede oefenduel.

VV Emmen – FC Emmen 2-3

1. Jansen 0-1, 24. Bannink 0-2, 45. Jansen 0-3 (strafschop), 70. Eberhard 1-3, 73. Wever 2-3.