FC Emmen wint op de valreep dankzij Scholte

FC Emmen heeft in de absolute slotfase de wedstrijd tegen FC Dordrecht weten te winnen. De Emmenaren wonnen dankzij een rake kopbal van Ben Scholte.

Direct na het eerste fluitsignaal leken de intenties van FC Emmen deze avond duidelijk te zijn. De ploeg van Dick Lukkien begon fel aan de wedstrijd en de mannen lieten de Dordtenaren er niet onderuit komen.

Dit resulteerde al snel in enkele mogelijkheden. Zo kreeg Jari Vlak na slechts drie minuten al een vrije kopkans na goed terugkoppen van Lorenzo Burnet. Daarna volgde een afstandsschot van Miguel Araujo, zijn poging ging een meter over. Vervolgens was het opnieuw Vlak die het vanaf randje zestien probeerde, maar zijn inzet werd gekeerd door de doelman van Dordrecht.

Lorenzo Burnet was overigens bij bijna alle gevaarlijke momenten in de eerste helft betrokken van FC Emmen. De linksachter was in de zeventiende minuut zelf het eindstation, maar zijn schot miste wat kracht. Wat echter geen kracht miste was de poging van Jasin Assehnoun. De Finse buitenspeler nam de bal een minuut later vol op de pantoffel, helaas ging de bal net langs het doel.

In het restant van de eerste helft was Emmen nog twee keer gevaarlijk. Araujo leek de bal op doel te kunnen koppen na een hoekschop, ware het niet dat deze werd weggeslagen door een speler van FC Dordrecht. Meerdere Emmenaren appelleerden wegens hands, maar de scheidsrechter gaf hier geen gehoor aan. Assehnoun was een minuut voor rust nog dichtbij de openingstreffer, maar de doelman van de tegenstander wist de bal nog net tegen de paal te drukken. Daardoor werd er gerust met een 0-0 tussenstand.

Domper na de rust, maar Emmen knokt zich langszij
Nog geen minuut na rust was het al raak. De ‘Schapekoppen’ kwamen op voorsprong. Na een hoekschop van Alessio Miceli kopte Steijn Meijer de bal achter Brouwer. Een domper, aangezien de uitploeg nog helemaal geen mogelijkheid had gecreëerd.

De eerste kans in de tweede helft voor Emmen was ook direct raak. Ook Araujo wist de bal raak te koppen na een hoekschop van Assehnoun.

De Emmenaren werden in het begin van de tweede helft nauwelijks gevaarlijk. De enige kansen kwamen op naam van Rui Mendes en Araujo. De Portugees stond echter in buitenspelpositie en een vrije trap van de Peruaan ging een meter over.

Pas in de absolute slotfase kreeg FC Emmen een grote kans. Assehnoun kreeg de bal van Scholte en de Fin schoot, helaas stond de paal een Drents doelpunt in de weg. FC Emmen wist de wedstrijd in minuut 94 toch nog te winnen doordat Scholte raak kopte. Assehnoun was overigens weer belangrijk met een assist.

Door deze overwinning gaan de Emmenaren weer over Jong Ajax heen op de ranglijst. De Amsterdammers speelden in de slotfase gelijk op bezoek bij TOP Oss. Aankomende dinsdag speelt FC Emmen alweer: dan wacht een thuiswedstrijd voor de beker tegen Excelsior Maassluis.

FC Emmen – FC Dordrecht: 2-1
46. Meijer 0-1
58. Araujo 1-1
94. Scholte 2-1

FC Emmen: Brouwer; Luzayadio (80. Van Kaam), Araujo, Veldmate (46. Veendorp), Burnet; Vlak, El Azzouzi (46. Bernadou); Toufiqui (46. Kharchouch), Mendes, Assehnoun; Hilterman (64. Scholte).

FC Dordrecht: Bossin; Savastano, El Azzouzi (89. Wielzen), Van der Avert, Biberoglu; Miceli, Jose Pascual Alba Seva, Vermeulen; Suray, Meijer (84. Agrafiotis), Donkor.